27°C

Beograd

Photo: Pixabay.com/Printscreen

Izvor: Alo.rs

NE ZOVITE HITNU POMOĆ AKO VAS OVO DOGODI: Evo šta raditi kad se proguta riblja kost

Da se oslobodite riblje koščice iz pomenute regije, potrebna vam je samo kora hleba

Progutana riblja kost može stvoriti veliku nelagodnost. Nije retkost da lekarsku pomoć zatraže oni koji su jeli ribu, da im se koščica zaglavi u grlu ili jednjaku.

Ako vam se manja, mekša riblja koščica zarije, prilepi o nepce ili u gornje delove digestivnog trakta, po tvrdnjama alasa, ljubitelja ribolova, najčešće ne morate da jurite u ambulantu, već sami sebi možete pomoći.

OVO MORATE ZNATI

PAKAO ZBOG KORONE: Mislili su da je najgore prošlo, a onda je za tri nedelje virus "EKSPLODIRAO"

OD DANAS OBAVEZNO NOŠENJE MASKE U JAVNOM PREVOZU: Kazna za one koji ne poštuju odluku

KORONA UZIMA MAHA: Grčka zbog COVID-19 zatvorila granice za građane Srbije

DANAS TOPLO I SPARNO! Uveče pljuskovi sa grmljavinom!

TRAGEDIJA U KRALJEVU: Namerno me udario kolima, hteo je da me ubije, a ja sam ga branio da ne dobije batine (FOTO)

Da se oslobodite riblje koščice iz pomenute regije, potrebna vam je samo kora hleba. Pre nego što progutate zalogaj kore, malo je izlomite presavijanjem, da popuca, kako bi lakše "pokupila" riblju koščicu. Tu koru hleba nemojte žvakati, jer se time potpuno smanjuje mogućnost da se koščica odlepi. Dakle, gutajte zalogaj po zalogaj kore hleba sve dok ne prestane iritantan, neprijatan osećaj.

Ukoliko u predelu digestivnog trakta imate jaku bol, najverovatnije vam se zarila veća koščica, a tu vam jedino lekar može pomoći. Odlazau ordinaciju ne odlažite već idete što pre, nikako nemojte čekati jutro.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar