5°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

Kartone od jaja treba ODMAH BACITI, evo i zbog čega!

Mnogi slučajevi trovanja hranom rezultat su nepažnje i unakrsne kontaminacije u kuhinji.

OVO MORATE ZNATI

VAŽNO ZA PUTNIKE: Ovih pet linija menja svoj red vožnje

JENS STOLTENBERG IZRIČIT: Ne smeta nam što se Srbija oprema oružjem iz Rusije i Kine

TENZIJE RASTU: Amerikanci i dalje PROVOCIRAJU Ruse, pratnja helikopterima (VIDEO)

POGLEDAJTE ŠTA JE ODLUČENO O SLUČAJU MALČANSKOG BERBERINA

KRIZA A SLAMARICA SVE DEBLJA: Pogledajte zašto Srbi danas imaju više novca

Premda jaja konzumiramo gotovo svakodnevno, neretko se desi da nismo ni svesni grešaka koje pravimo kod njihovog čuvanja i pripreme. Na primer, najčešće ih razbijamo o ivice posuda ili tiganja, ali stručnjaci smatraju da to može dovesti do kontaminacije hrane ako su jaja pokvarena.

Najbolji način za razbijanje ljuske je na ravnoj površini, poput radne ploče, što će omogućiti da membrana ostane netaknuta. Manji fragmenti ljuske tako će se zalepiti, dok ćete ostatak jaja moći da izlijete u predviđenu posudu.

Nakon što razbiju jaja, mnogi ljusku vratite u karton u kojem su se jaja prethodno čuvala. Međutim, ni to nije dobra ideja. Prema izveštaju američkog Centra za bezbednost hrane, odlaganje praznih ljuski pored svežih jaja uveliko povećava rizik od prenošenja bakterija rukama ili vazduhom.

Iako se zalažemo za višestruko korištenje stvari u kućanstvu, skladištenje hrane u plastičnim kutijama od sladoleda kao i čuvanje jaja u stare kutije treba izbegavati – u oba slučaja može doći do kontaminacije svežih proizvoda.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar