Izvor: happyBSC
08.01.2021 u 14:16
0

NAJBOGATIJI NA PLANETI Gazda „Tesle“ skinuo sa trone neprikosnovenog Bezosa

Elon Musk je postao najbogatiji čovek na svetu jer je njegovo bogatstvo premašilo cifru od 185 milijardi dolara, čime je skinuo s trona Džefa Bezosa.

Direktor kompanija „Tesla“ i „SpaceX“ dospeo je na vrh liste svetskih milijardera nakon što je danas porasla vrednost „Teslinih“ deonica. Musk je time preuzeo titulu najbogatijeg čoveka na svetu koja još od 2017. godine pripada osnivaču „Amazona“ Bezosu. Muskova kompanija za proizvodnju električnih automobila doživela je rapidan rast u 2020. godini, a ove nedelje je prvi put dostigla tržišnu vrednost od 700 milijardi dolara. To čini „Teslu“ vrednijom od Tojote, Folksvagena, Hjundaija, GM-a i Forda zajedno.

„Tesline“ deonice su rasle devet puta ove godine, podigavši tržišnu vrednost proizvođača električnih automobila sa 76 milijardi dolara početkom godine na 669 milijardi na kraju 2020. godine. Uprkos zatvaranju fabrika na početku pandemije, kompanija je isporučila rekordan broj vozila u trećem kvartalu 2020. godine.

Musk je reagovao na ovu vest u svom stilu, napisavši na Tviteru kratak komentar „kako čudno“.

U ranijem postu na Tviteru, koji je Musk objavio još 2018, ali je sada istaknut na vrhu njegovog profila, multimilijarder se detaljnije osvrnuo na njegovo lično bogatstvo.

– Otprilike polovina mog novca namenjena je za pomoć problemima na Zemlji, a polovina za pomoć u uspostavljanju samoodrživog grada na Marsu kako bi se osigurao nastavak života svih vrsta u slučaju da Zemlju pogodi meteor – stoji u njegovom postu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter