Izvor:
04.08.2018 u 19:47
0

TREĆA POBEDA U NIZU: Crvena Zvezda nadigrala Voždovac sa rezultatom 2:1!

Fudbaleri Crvene Zvezde došli su do treće vezane pobede u isto toliko mečeva u novoj sezoni Superlige, a savladan je Voždovac "na krovu" sa 2:1.

Ovim trijumfom, ekipa Vladana Milojevića imala je generalnu probu pred prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, jer crveno-beli u utorak uveče dočekuju Spartak iz Trnave na "Marakani".

Prvo poluvreme – Simić otvorio debitantskim pogotkom, a onda prvenac upisao i Stojiljković

Voždovčani su na teren istrčali u beloj opremi, zvezdini igrači u teget dresovima, vreme je bilo dosta sparno i toplo na samom početku, pa je par minuta trebalo da se i jedni i drugi adaptiraju na uslove.

Igrao se drugi minut, Zvezda je imala prvi napad, a Veljko Simić pogodio mrežu na svom debiju čime je definitvno oduševio "delije".

Videlo se da je "nova" ekipa crveno-belih na terenu i dalje neuigrana, što je rezultovalo s vremena na vreme nekim nesigurnim intervencijama.

Ipak, u napadu nešto drugačije. Simić je i nakon pogotka nastavio da napada Voždovac, pravio je dosta problema pred golom Kneževića.

grao se 25. minut kada je odbrana "zmajeva" dozvolila Stojiljkoviću da udvostruči prednost, a na veliku grešku odbrane. Pas od defanzivca ka golmanu Kneževiću unazad nije bio dovoljno jak, pa je golgeter Brage na pozajmici uspeo da iskoristi to, zaobiđe čuvara mreže i preseče dodavanje, a onda i pošalje loptu u nebranjen gol.

Nastavilo se sa konkretnijom igrom Zvezde koja je želela i treći pogodak kako bi pre isteka 45. minuta osigurala bodove, ali se to nije dogodilo, iako je Simić mogao da opet zatrese mrežu, ali se golman domaćih istakao i lepom paradom izbacio loptu u korner.

Drugo poluvreme – Kiks Sumaile, koji se na sreću crveno-belih, nije odrazio na konačan rezultat. Voždovac hrabar.

Nastavilo se u manje-više sličnom ritmu, jer je Zvezda želela inicijativu, ali se videlo da i Voždovac ne želi tek tako da odustane od meča. Trudili su se "zmajevi" u uvodnim minutima, ali su nailazili na barijeru u vidu odbrane Milojevićeve ekipe. Igrao se 56. minut kada je Rašid Sumaila, novi defanzivac Zvezde napravio veliki kiks, gotovo isti kao odbrana Voždovca u prvom delu igre.

Nedovoljno je jako poslao loptu do Popovića, a to je iskoristio Duronjić, pretrčao ga, potom i čuvara mreže šampiona, te sproveo loptu u mrežu za 2:1. Bilo je još nekoliko polušansi do kraja susreta, pre svega za Voždovac koji je video da ima šansu za bod protiv kombinovane ekipe branioca titule, ali se to na sreću Vladana Milojevića i "delija" nije dogodilo.

Malo je opalo samopouzdanje Sumaili koji je napravio kiks, pa je dozvolio još nekoliko sitnih grešaka u odbrani, međutim, to se nije odrazilo na rezultat. Tako su "zmajevi" ostali na devetom mestu sa jednom pobedom i dva poraza, dok je Zvezda izbila na čelo tabele sa maksimalnim učinkom i devet bodova.

Voždovac – Crvena zvezda 1:2 (0:2)

Sudija: Miloš Đorđić; Stadion: Voždovac; Gledalaca: 1.650

Voždovac: Knežević 6.5, Ćirković 6.5, Mihajlov 6, Petrović 6, Kovačević 6, Ostojić 6 (od 37. Milutinović 6.5), Pavlović 6.5, Duronjić 7, Luković 6.5, Mašović 6, Stuparević 6

Crvena zvezda: Popović 6.5, Gobeljić 7, Degenek 7, Sumaila 6, Hajdin 6.5, Jovičić 7, Jovančić 6.5, Srnić 6.5 (od 85. Milijaš), Simić 7.5, Milić 6.5 (od 59. Jevtović 6.5), Stojiljković 7.5 (od 74. Joveljić)

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter