Izvor:
24.08.2018 u 01:58
0

BORBA ZA ŽIVOT NAVIJAČA U HUMSKOJ BACILA FUDBAL U SENKU: Hrabri Partizan nadigrao Bešiktaš, ali Turci izvukli remi! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana i Bešiktaša igrali su u Humskoj nerešeno 1:1 (1:1) u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, ali je fudbal ostao u senci borbe za život jednog navijača crno-belih.

Crno-beli su poveli preko Rikarda Gomeša u 14. minutu, već u sledećem je izjednačio Tolgaj Arslan, a onda je došlo do jezive scene na stadionu. Jednom navijaču je pozlilo, lekari su na atletskoj stazi počeli borbu za njegov život, posle čega je prevežen u Urgentni centar, gde je ta borba nastavljena.

Da nije bilo tog užasa, navijači Partizana mogli bi da budu ponosni i srećni, ne toliko zbog rezultata, jer on svakako ide na vodenicu Bešiktaša, već zbog hrabre igre izabranika trenera Zorana Mirkovića. Može se reći da je Partizan nadigrao turskog giganta, ali pobedu nije uspeo da zabeleži.

Odluka o učesniku Lige Evrope biće doneta u revanšu sledećeg četvrtka u Istanbulu.

Međutim, radost crno-belih i Grobara trajala je minut, jer su gosti već u sledećem napadu postigli gotovo identičan gol. Kvarežma je centrirao, a Arslan izjednačio – 1:1.

Mogao je Bešiktaš i do preokreta, ali gosti nisu iskoristili šok u kome su se crno-beli našli posle izjednačenja. Arslan i Larin nisu bili precizni, a Miletić je umalo postigao autogol, ali je Stojković odlično intervenisao.

Promašaje fudbalera Bešiktaša u finišu prvog dela mogao je da kazni Rikardo Gomeš, ali je njegov dobar pokušaj zaustavio golman Zengin.

U poluvremenu Mirković je uspeo da konsoliduje tim, pa kada su se igrači vratili na teren u drugom poluvremenu, Grobari su gledali drugačiji Partizan – hrabar i ofanzivan.

Za prvih desetak minuta crno-beli su tri puta bili blizu vođstva. Obojica Miletića su se našli u šansi, onda je i Zakarić posle solo prodora zapretio, ali od svega su domaći igrači dobili samo uzdahe Grobara.

Kako je vreme odmicalo, ritam je bio sve slabiji. Logično, jer je sve veći bio rizik od eventualno primljenog gola. Za razliku od prethodnih utakmica Partizana, ekipa ovaj put nije pala posle sat vremena, ali nije ni imala dovoljno snage da slomi rivala, koji se povijao pred njenim napadima.

Na kraju, do pobede je mogao i Bešiktaš kada je u finišu omaleni Gonul posle kornera glavom šutirao za malo pored gola.

Partizan je imao peh da posle pola sata igre ostane bez povređenog Marka Jankovića, koji je u suzama napustio teren, a tokom drugog poluvremena iz istog razloga je zamenjen i Rikardo Gomeš.

Sigurno je samo da Mirković u revanšu neće moći da računa na Kosorića zbog žutih kartona.

Još jedan detalj je karakterisao celu večerašnju utakmicu – navijači Partizana su zviždali Hrvatu Domagoju Vidi prilikom svakog njegovog kontakta sa loptom.

Kurir
Foto: Youtube/Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter