Izvor:
03.09.2018 u 12:22
0

ZVEZDA PREDSTAVILA POJAČANJA ZA LIGU ŠAMPIONA: Čaušić i Marin zadovoljni zbog dolaska na Marakanu! (VIDEO)

Fudbalski klub Crvena zvezda poslednjeg dana prelaznog roka značajno se pojačao za Ligu šampiona.

Na stadion "Rajko Mitić" stigla su trojica igrača.

U Ljutice Bogdana se vratio Ričmond Boaći, a ekipu Vladana Milojevića su pojačali Marko Marin i Goran Čaušić.

Fudbaler Crvene zvezde Goran Čaušić rekao je danas da mu je zadovoljstvo zbog povratka u taj klub i nije želeo da govori o stvarima koje su se dešavale prilikom odlaska pre šest i po godina.

"Zadovoljstvo mi je što sam posle šest i po godina vratio kući. Otišao sam na ne baš lep način, ali da se ne vraćamo na to… Najbitnije je da sam se vratio, po meni u najlepšem trenutku za Crvenu zvezde. Daću maksimum da pomognem", rekao je Čaušić novinarima na stadionu Zvezde.

Čaušić se vratio u Crvenu zvezdu posle sedam godina, tokom kojih je igrao za Rad, Eskišehir, Manisu, Osasunu i na kraju Arsenal iz Tule.

Nije želeo mnogo da govori o odlasku iz Zvezde, uz reči: "Šta je bilo ranije, tada je bila neka druga uprava, drugi ljudi. I vi znate kako su tada funkcionisale neke stvari".

Sada se mnogo drugačije radi. Tako je bilo u to vreme. Najbitnije mi je da sam ponovo ovde, da radim ono zbog čega sam počeo da igram fudbal, da osvajam trofeje sa Crvenom zvezdom, odnosno da uzmem duplu krunu".

Zvezda će igrati grupnu fazu Lige šampiona, a Čaušić je kazao da će sezona biti teška, ali da je Zvezda spremna.

"Konkurencija me ne plaši, ona je najbitnija stvar, pogotovo u sredini terena. Najbitnije je da svako da maksimum. Biće teško, ali Zvezda je spremna i na svakoj poziciji ima dva dobra igrača i može da iznese sezonu. Liga šampiona je velika stvar i nadam se da ćemo pružiti dobar otpor svim ekipama", kazao je Čaušić.

On je sa Vladanom Milojevićem saradjivao u omladinskoj školi Crvene zvezde, sa njim se dobro poznoje i ne očekuje da će biti problema da se uklopi u sistem.

"Rekao je da bi voleo da me vidi u Crvenoj zvezdi, da ponovo saradjujemo i meni je zadovoljstvo. Vidi me na poziciji centralnog ili zadnjeg veznog. To su pozicije na kojima mogu da pružim najviše", kazao je Čaušić.

Istakao je da je bio u kontaktu sa Miodragom Božovićem, koji ga je prošle sezone trenirao u Tuli i čestitao mu je na potpisu za Zvezdu i poželeo mu sve najbolje.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela rekao je da veruje da će Čaušić biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu.

"Najveće mi je zadovoljstvo kada su to igrači koji su prošli našu omladinsku školu. Želeli smo da ga dovedemo i prošle sezone, obnovili razgovore u junu i tada smo jedan drugom stisnuli ruku. Bilo je administrativnih problema zbog čega nije ranije, ali dolazi u pravom trenutku, kada Crvena zvezda igra Ligu šampiona", rekao je Mrkela.

Goran Čaušić je u Zvezdu došao poslednjeg dana prelaznog roka, zajedno sa Ričmondom Boaćijem i Markom Marinom.

Najveće pojačanje Zvezde, bivši reprezentativac Nemačke Marko Marin, istakao je dolazak u Zvezdu ispunjenje dečačkih snova.

"Mnogo sam srećan, ispunio mi se san od malih nogu. Nadam se da ću imati puno uspeha. Osećam pritisak, logično, ali za to ne bi trebalo da bude problem", rekao je Marin na promociji za stadionu "Rajko Mitić".

Nekadašnji fudbaler Čelsija ističe da bi sa kvalitet koji poseduje trebalo da pomogne da se odbrani titula.

"Ako mozemo i da iznenadimo i jakoj grupi Lige šampiona. Lepo je igrati u velikim klubovima, ali Zvezda je nešto drugo, navijam za nju i biće drugačije sa emotivne strane".

Otkrio je i da mu ljubav prema Zvezdi preneo otac, kao i da je kao mali gledao kasete puta ka tituli šampiona Evrope.

"Tata je navijač Zvezde zbog Džajića, mnogo ga je voleo, iako mi je deda bio partizanovac. Idol mi je bio Dejan Savićević, toliko sam ga puta gledao dok je igrao za Zvezdu".

Marin se prisetio meča Srbije i Nemačke na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine i priznao da mu je bilo neobično da bude na "drugoj strani".

"Za mene je bilo mnogo emotivno, posebno kada sam video srpske zastave na tribinama. Lane (Bivši reprezentativac Srbije Milan Jovanović prim. aut) mi je rekao da usporim i ne igram maksimalno", uz osmeh govori momak rođen u Bosanskoj Gradiški.

On se posebno raduje večitom derbiju na stadionu u Humskoj 22. septembra.

"Dobra se sećanja me vezuju iz prošle godine na stadionu Partizana. Biće dosta drugačije nego sa Olimpijakosom, ali uveren sam da ćemo odigrati na najvišem nivou".

Kurir sport

Foto: Youtube/Prontskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter