Izvor:
20.09.2018 u 07:04
0

NEVEROVATNO: Igračima Crvene zvezde preko noći skočila cena!

Fudbaleri koji su otvorili sezonu u Ligi šampiona povećali su svoju vrednost na tržištu, a fudbalski agenti Zoran Stojadinović i Ranko Stojić procenjuju da će u decembru, kada se završi takmičenje, vredeti najmanje duplo više

Samo jedan meč u Ligi šampiona bio je dovoljan fudbalerima Crvene zvezde da se u najboljem svetlu predstave Evropi, pa je tako igračima koji su igrali protiv Napolija (0:0) preko noći porasla cena za ukupno milion evra.

I ugledni fudbalski agenti Zoran Stojadinović i Ranko Stojić kažu da će igračima prvaka Srbije u okršajima s Napolijem, Pari Sen Žermenom i Liverpulom skočiti cena, ali i ugled kluba čiji dres nose. Tamo negde u decembru crveno-beli bi mogli da vrede u najmanju ruku duplo više nego u septembru.

Fudbaleri Crvene zvezde, prema proceni sajta Transfermarkt, vrede tačno 43,90 miliona evra. To je skoro deset puta manje od Napolija, čija je vrednost 489 miliona evra. Pari Sen Žermen je još skuplji – 816,5 miliona evra, a Liverpul je najvredniji sa 876 miliona evra. Francuski i engleski klub vrede 20 puta više od Crvene zvezde.

– Sam ulazak u Ligu šampiona ima svoju cenu. Fudbaleri će to tokom takmičenja potvrditi ili demantovati. Verujem da će Crvena zvezda rasti kroz ovo najkvalitetnije takmičenje na svetu, a samim tim da će i uvećati svoju cenu na tržištu – jasan je u svojoj analizi Zoran Stojadinović.

Agent Ranko Stojić čvrsto je ubeđen da će cena igrača Crvene zvezde samo rasti.

– Još je prerano za ovakve analize, jer je za porast cene nekog igrača potrebno vreme. To u brojkama znači tri do četiri utakmice kako bi došlo do konfirmacije kvaliteta. Što bi se kod nas reklo, potrebno je da se potvrđuješ s najboljima u kontinuitetu. Sasvim je sigurno da su fudbaleri, trener i klub dobili drugi rejting u svetu, samim tim i povećali svoju vrednost. Crvena zvezda se digla na viši nivo, a ja sam ubeđen da će ljudi koji vode klub znati sve to da iskoriste, odnosno da se u narednim godinama približe top klubovima u Evropi – zaključio je Ranko Stojić.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter