Izvor:
27.09.2018 u 08:24
0

ŠTRAJK: Srpskim sudijama dojadile pretnje posle svake fudbalske utakmice!

Srpske fudbalske sudije planiraju da organizuju štrajk zbog pretnji smrću Nenadu Đokiću.

Arbitar iz Užica prethodnih dana dobio je gomilu pretećih i uvredljivih poruka jer je u 158. večitom derbiju priznao gol Zvezdinog napadača Ričmonda Boaćija za konačnih 1:1 protiv Partizana.

Đokiću su gnusne poruke slali najverovatnije navijači Partizana, a poručili su mu, između ostalog, da će "završiti na dnu Dunava".

Većina arbitara koji sude u Superligi ima nameru da u znak solidarnosti sa Đokićem štrajkuje i da mečevi sledećeg kola počnu s pet minuta zakašnjenja. Sudije smatraju da nisu dovoljno zaštićene i najavljuju da je ovo samo početak njihove borbe protiv sve učestalijih napada čelnika klubova.

Prema rečima izvora bliskog sudijskoj organizaciji, arbitrima je muka da nakon svakog kola budu označeni kao krivci.

– Sudije imaju nameru da počnu štrajk. Oni su odavno svesni kakvu reputaciju imaju među svim klubovima Superlige i da se to prenosi na publiku, na obične ljude s kojima se sreću na ulici. Kap koja je prelila čašu su pretnje koje je dobio Nenad Đokić. Sudije zato planiraju da podignu glas, a jedna od ideja je da mečevi sledećeg kola počnu s pet minuta zakašnjenja. Većina arbitara je prihvatila takav predlog, ali pojedinci smatraju da to nije pravo rešenje. Postoji struja koja smatra da bi probleme sudija trebalo rešavati unutar institucija FSS, a ne da se klubovima i navijačima štrajkom dodatno gura prst u oko. Videćemo šta će biti – kaže izvor Informera.

Nenad Đokić je u derbiju bio pomoćni sudija iza gola i samo je on mogao da vidi da li je posle Boaćijevog šuta lopta čitavim prečnikom zaista prešla gol-liniju. Užičanin je signalizirao da je pogodak čist, a to je bio znak da ga iste sekunde okruže igrači Partizana. Golman Vladimir Stojković kleo se da pogotka nije bilo, a Danilo Pantić je u jednom momentu pitao Đokića: "Imaš li obraza?"

Đokić je otkrio da je već iste noći posle derbija počeo da dobija preteće poruke, ali je odbio da pretnje prijavi policiji, iako radi kao komunalni policajac.

– Ni sam ne mogu da izbrojim koliko sam dobio uvredljivih i pretećih poruka. Ne plašim se nikoga i samo iz tog razloga se nisam obraćao policiji. Ako naude meni i mojoj porodici, država neka radi svoj posao, a mene će imati ko da osveti – rekao je Đokić za "Sportski žurnal".

Đokiću su navodno slali poruke sadržine "Vadićemo te iz Dunava, ovde kod Krčedina", "Jebaće te grobari" i "Čuvaj se, Đokiću". Pošto je većina pretnji stigla sa skrivenih brojeva, Đokić je odlučio da promeni broj telefona.

informer.rs
Foto: twitter/fk crvena zvezda, pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter