Izvor:
04.11.2018 u 13:53
0

ZBOGOM NACIONALNOM TIMU: Runi se na Vembliju oprašta od reprezentacije Engleske!

Fudbaler vašingtonskog Di Si junajteda Vejn Runi oprostiće se od reprezentacije Engleske u prijateljskoj utakmici protiv selekcije SAD, 15. novembra na londonskom Vembliju, preneli su danas britanski mediji.

Runi je najbolji strelac u istoriji Engleske sa 53 gola, a nije igrao za reprezentaciju od novembra 2016. godine i pobede protiv Škotske (3:0).

On će 15. novembra na Vembliju odigrati 120. utakmicu za Englesku, a brojni britanski mediji preneli su da će kao kapiten predvoditi ekipu, u poslednjem meču za reprezentaciju. Po broju nastupa za Englesku ispred njega je samo legendarni golman Piter Šilton, sa 125.

Prihod sa te utakmice otići će u Fondaciju Vejn Runi.

Runi je tokom karijere igrao za Mančester junajted i Everton u julu prešao u SAD gde dobro igra za Di Si junajted. On je postigao 12 golova za taj tim i pomogao mu da se sa poslednjeg mesta na tabeli plasira u plej-of.

On je, medjutim, bio neuspešan prilikom izvodjenja jedanaesteraca, pa je njegova ekipa izgubila od Kolambusa u prvom kolu plej-ofa.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter