Izvor:
01.12.2018 u 13:25
0

ŽREB ZA EP: Orlovi u nedelju dobijaju rivale u kvalifikacijama za EP!

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra će na žrebu, u podne u Dablinu, saznati rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije u Republici Irskoj predvodi predsednik Slaviša Kokeza, a biće prisutan i selektor Mladen Krstajić.

Srbija plasman na EURO, koji čeka već 18 godina, napada iz trećeg šešira, što znači da neće moći da se sastane sa Slovačkom, Turskom, Republikom Irskom, Severnom Irskom, Škotskom, Norveškom, Finskom, Bugarskom i Izraelom.

Pored toga, iz političkih razloga nije moguć duel Srbije sa tzv. Kosovom, isti slučaj je i sa Bosnom i Hercegovinom, koja takođe ne može da igra protiv poslednje članice Uefe, a neće biti ni sudara Rusija-Ukrajina, Azerbejdžan-Jermenija i Španija-Gibraltar.

"Orlovi" iz prvog šešira mogu da dobiju Englesku, Holandiju, Portugaliju, Švajcarsku, Belgiju, Hrvatsku, Francusku, Italiju, Španiju ili Poljsku, a iz drugog Nemačku, Island, Bosnu i Hercegovinu, Ukrajinu, Dansku, Švedsku, Rusiju, Austriju, Vels ili Češku.

U četvrtom šeširu nalaze se Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija i Gruzija, u petom su Makedonija, tzv. Kosovo, Belorusija, Luksemburg, Jermenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar i Farska Ostrva, dok su poslednjem šestom Letonija, Lihtenštajn, Andora, Malta i San Marino.

Plasman na EURO, koji se prvi put održava u 12 zemalja, obezbediće dve najbolje plasirane selekcije iz svih 10 grupa, a onda se još četiri mesta dele preko Lige nacija.

Kvalifikacije za EP startuju 21. marta i traju do 19. novembra sledeće godine.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter