Izvor:
17.09.2016 u 13:41
0

152. VEČITI DERBI: Da li će PARTIZAN smanjiti razliku ili će ZVEZDA steći nedostižnu prednost?

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigraće danas 152. večiti derbi i ispisati novu stranicu istorije duela crno-belih i crveno-belih dugu skoro 70 godina.

Uoči duela u Humskoj Zvezda, kao aktuelni šampion, već ima devet bodova prednosti i Partizan će učiniti sve da zabeleži trijumf i smanji bodovni zaostatak.

Protivnik ima devet bodova više, osvojio je titulu prošle sezone i prema njima postoji respekt. To je dodatan motiv da ostvarimo pozitivan rezultat. Mnogo ima da se igra do kraja prvenstva, mnogo teških utakmica, tu je i Vojvodina, zbog čega očekujem zanimljivu trku. Tabela izgleda grozno, istaknuta je u Teleoptiku, gde treniramo – rekao je trener crno-belih Marko Nikolić.

On je dodao da u utakmicama Partizana i Crvene zvezde često nije pobeđivao kvalitetniji i bolje rangiran tim na tabeli.

Postoji veća disciplina i odgovornost u našoj igri, pojedinci su dostigli formu. Ne moram da naglašavam da inspiracija pojedinca rešava derbi, onaj koji je bolji na tabeli često nije pobeđivao. Upotrebio bih frazu "vruće srce, mirna glava", mnogo faktora utiče na rezultat – poručio je Nikolić.

Zvezdin trener MIodrag Bozović istakao je da je teško govoriti o derbiju, a ne ponoviti se.

Naš derbi je među 10 najvećih na svetu, vlada veliko rivalstvo, dobro je što takav meč postoji u Srbiji. Važno je da sve bude fer i korektno, da se napravi odlična atmosfera na tribinama. Nadam se našoj dobroj igri i pobedi – rekao je Božović.

Prema njegovim rečima crveno-beli moraju da zaborave prethodna tri meča sa Partizanom, otkad je on na klupi, kada su ostvarili dve pobede i remi.

Bitno je da ne izgubimo. Ne smemo da potcenimo Partizan. Imamo vrlo loš bilans u Humskoj i ne smemo da pomislimo da smo kvalitetniji. Moramo da zaboravimo prethodne derbije koje smo dobili. Ne izgubiti na stadionu Partizana nije loše, a pobediti bilo bi izvanredno – zaključio je Božović.

Raspored devetog kola Superlige:

Bačka – Metalac (16 sati), Partizan – Crvena zvezda (18), Čukarički – Spartak, Radnik – Voždovac, Novi Pazar – Mladost (19), Javor – Rad (20).

Nedelja: Vojvodina – Borac Čačak (19).

Petak: Radnički Niš – Napredak 1:1.

Tabela: Crvena zvezda 22 boda, Vojvodina 20, Radnički Niš 17, Metalac 14, Partizan 13, Napredak 13, Spartak 13, Mladost 12, Voždovac 11, Rad 10, Novi Pazar 8, Javor 7, Radnik 6, Čukarički 5, Borac 5, Bačka 4.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter