Izvor:
17.04.2019 u 05:26
0

POBEDA AJAKSA: Fudbaleri Ajaksa plasirali se u polufinale pobedom nad Juventusom!

Fudbaleri Ajaksa nastavili su da briljiraju u Ligi šampiona i plasirali se u polufinale pobedom nad Juventusom.

Ajaks je uspeo da pobedi Juventus rezultatom 2:1 na gostovanju u Torinu i time zasluži plasman među najbolje četiri ekipe, posle remija od 1:1 u Amsterdamu.

Najveće iznenađenje ovosezonskog izdanja Lige šampiona u polufinalu će za protivnika imati boljeg iz duela između engleskih klubova, Mančester sitija i Totenhema.

Pred početak ovog duela svima je u glavi bio duel iz osmine finala, kada je Ajaks poražen od Real Madrida na svom terenu (2:1), a onda je u Španiji razbio favorizovanog rivala i prošao dalje.

Ipak, ni najoptimističniji navijači nisu očekivali da Ajaks u potpunosti razbije "staru damu" i ostane na, može se zaključiti, samo dva gola na gostovanju.

Početak meča bio je veoma dosadan. Obe ekipe igrale su dosta rezervisano, bez rizičnih dodavanja i bez ikakvog ritma.

Oko 25 minuta se igralo na taj način, a onda je u 28. minutu Ronaldo razbio tišinu, demarkirao se vrhunski i glavom smestio loptu u mrežu nemoćnog Onane.

Ajaks nije ništa pokazao do tog trenutka, a nije ni odmah nakon kapitulacije. Imali su napad, Zijeh je šutirao i to loše, ali se lopta odbila do Van de Beka, koji se našao jedan na jedan sa Ščensnim – i pogodio!

Gosti su izjednačili i odmah iskoristili tu energiju kako bi napali rivala. Nisu uspeli da stvore nijednu veću priliku do isteka prvih 45 minuta, ali su uspeli da unesu nemir u redove prvaka Italije.

Taj nemir koju su prouzrokovali verovatno je bio i ključan u nastavku, jer je u drugih 45' na terenu postojala samo jedna ekipa – Ajaks.

Gosti iz Amsterdama igrali su briljantno. Dominirali su na sredini terena i samim tim ostavljali sebi dosta prostora u poslednjoj četvrtini terena. Dušan Tadić je bio fantastičan i, iako nije direktno uticao ni na jedan pogodak, u par navrata poigravao se sa odbranom jedne od najboljih defanzivnih ekipa na svetu.

Prilika je bilo u izoblju, ali ne i gola. Vojčeh Ščesni je briljirao na golu domaćina i u dva navrata spasao svoju ekipu sigurne kapitulacije.

Ipak, ni za njega ni za Juventus nije bilo spasa u 67. minutu, kada je 19-godišnji De Liht opravdao ogromnu cifru koju će neko platiti za njega ovog leta i nebeskim skokom pored dva defanzivca "stare dame" zakucao loptu u mrežu.

Ajaks je imao rezultat za polufinale, a od Juventusa se očekivalo da krene da napada i dođe do barem jednog gola, što se nije desilo.

Umesto da domaćin bude taj koji će diktirati tempo i više napadati, tu ulogu imali su gosti. Oni su nastavili da igraju identično kako su igrali i protiv Reala, i u prvom meču, i posle gola Ronalda i na kraju se može reći da je pravo čudo kako je Juventus primio samo dva gola.

Na kraju, Juventus jeste bio oštećen za penal u 90. minutu, kada je lopta pogodila Blinda u ruku, ali je tada goste pogledala fortuna.

Izvor: B92
Foto: pexels.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter