Izvor:
05.10.2016 u 17:38
0

FUDBALSKE LEGENDE: Veća imena od klubova gde su se proslavili

Legendarni fudbaler Arsenala Toni Adams je jednom prilikom mudro rekao.

Igraj za ime koje ti piše ispred dresa i ljudi će upamtiti ime koje piše na leđima.

Mnogi igrači su tokom svoje karijere bili znatno veća i popularnija imena od svojih klubova i to im nije predstavljalo nikakav problem da ostanu tu gde jesu i donesu slavu u svoju omiljenu sredinu…

Mnogi igrači su tokom svoje karijere bili znatno veća i popularnija imena od svojih klubova i to im nije predstavljalo nikakav problem da ostanu tu gde jesu i donesu slavu u svoju omiljenu sredinu…

Predstavljamo vam deset fudbalera većih od klubova za koje su igrali!

10. Đanfranko Zola – Čelsi

Pre Abramovičeve ere "Plavci" su bili osrednji engleski klub, ali italijanskom mađioničaru nije padalo na pamet da juri slavu u nekom drugom okruženju.

9. Met Le Tisije – Sautempton

Veliki i neponovlji doktor fudbala je bio na meti svakog većeg engleskog kluba, ali nikada nije napustio "Svece". Najveća legenda kluba je na 443 meča postigla gol 161 put, a ne zna se koji je lepši!

8. Lukas Podolski – Keln

Na vrhuncu karijere odlučio je da napusti Bajern, odbije pola Evrope i vrati se u maleni i skromni Keln.

7. Antonio di Natale – Udineze

Ovaj ćale je na 350 nastupa u Seriji A postigao 191 pogodak i 12 godina je bio glavna uzdanica i udarna igla tima iz Udina. Šesti je najbolji strelac u istoriji "Kalča".

6. Serhio Aguero – Mančester Siti

Da se ne lažemo, Argentinac je tokom celokupnog boravka na "Etihadu" mnogo veće ime od Mančester Sitija.

5. Alan Širer – Njukasl junajted

Postigao je 260 pogodaka za 14 sezona u Premijer ligi, ali večno će pamtiti Milivoja Ćirkovića.

4. Dijego Maradona – Napoli

Doneo je dve titule u Napulj i Kup UEFA, a sedam godina ispod Vezuva su najlepši momenti njegove klupske karijere. Reputacija kluba je enormno porasla njegovim dolaskom.

3. Pele – Santos

Čovek koji je zaslužan za jednu zvezdicu na grbu brazilskog velikana – deset titula šampiona… U njegovo vreme su i najveći evropski klubovi sanjali skalp "Svetaca". Beli dres nosio je 19 godina i postigao je 589 pogodaka.

2. Frančesko Toti – Roma

Jeste "Vučica" jedan od najvećih klubova na Čizmi, ali u međunarodnim okvirima to nije slučaj. Nema kluba u Evropi koji nije bio zainteresovan za Princa Rima i u prestonici ima status božanstva. Pola čovek, pola Roma.

1. Zlatan Ibrahimović – Pari Sen Žermen

Sam Zlatan bi rekao da je on Pari Sen Žermen… Tačnije, bio je do skoro.

Espreso.rs

Foto: Facebook/ZlatanIbrahimovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter