20°C

Beograd

OVO JE FER - PLEJ: Kako su "lisice" ipak nadmudrile "šumare"

U okviru engleskog Liga kupa 2007.godine između Notingem Foretsa i Lester Sitija dogodio se fer-plej za pamćenje.

U ekipi Lestera igrao je Klajv Klark, univerzalni vezista koji je među “Lisice” stigao dvanaest dana pre ovog susreta, i to na tromesečnu pozajmicu iz Sanderlenda.

Rezultat je bio 1:0 za ekipu Notingema, i ekipe su otišle na poluvreme. Tada je usledio horor. Klarku je u svlačionici pozlilo, a kako je tog istog dana Antonio Puerta, fudbaler Sevilje, umro nakon što je izgubio svest tokom meča sa Hetafeom, funckioneri ove dve ekipe na čelu sa trenerima Kolinom Kaldervudom Notingem) i Martin Alen (Lester) odlučili su da meč prekinu.

Susret je ipak morao da bude odigran, pa je zakazan novi za 18. septembar. A on je počeo jednim potezom koji će ostati zabeležen kao sinonim za fer plej.

Naime, fudbaleri Lestera su se na samom početku meča sklonili i dopustili golmanu Foresta Polu Smitu da postigne gol!

Navijači Foresta su aplaudirali, a ceo svet je ostao zapanjen potezom ekipe novog trenera, Gerija Medsona.

A da se fer plej itekako isplati verovatno najbolje pokazuje to da je na kraju, uprkos golu manjka od samog početka susreta, Lester bio taj koji je došao do trijumfa od 3:2.

Klark je tog dana zamalo izbegao tragediju, ali je bio pokretač nečega što onima koji dolaze može poslužiti kao primer kako bi fer plej trebalo da izgleda.

Hotsport

Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar