HRVATSKI NOVINAR O SRPSKIM NAVIJAČIMA: "Partizan su vam osnovali HRVATI, Zvezda SIMBOLIZUJE SRPSTVO!"

 

Često se u prepucavanju između navijača Zvezde i Partizana od strane pristalica crveno-belih prema suprotnom taboru mogu čuti prozivke da je Partizan osnovan u Zagrebu. Postoji i mnogo navijačkih pesama posvećenih upravo toj prozivci, a najpoznatija je ”Ajmo crno-beli, umro je Tuđman Franja, ćutaćemo jedan minut, predsedniku Partizana”.

Sada je tu prozivku produbio i poznati hrvatski novinar Tomislav Židak, koji je za Jutarnji list napisao reportažu o putu ka Skadru, gde reprezentacija Hrvatske igra protiv tzv. reprezentacije Kosova.

Posebno se osvrnuo na deo puta od Dubrovnika ka Trebinju, prema granici sa Crnom Gorom. Čim su ušli u Republiku Srpsku, videli su pretnje navijača Partizana, ističe on.

– Čim smo prešli granicu počinje prizivanje Šešelja, traži se pravda za Karadžića, Partizanovi navijači priete ustašama, a upravo su im hrvatski antifašisti osnovali klub. Takođe, prvu šampionsku krunu darovali su im Štef Bobek, Zlatko Čik Čajkovski, Branko Zebec, Bruno Belin – navodi Židak u svom autorskom tekstu.

Osvrnuo se i na navijače Crvene zvezde, kao kluba koji simbolizuje srpstvo više i od Šešelja i Karadžića, te navodi da je Trebinje možda i najveća tvrđava Zvezde.

- Ipak, ni Šešelj, ni Karadžić ne simbolizuju srpstvo kao Crvena zvezda. Napuštamo Trebinje, možda i najveću Zvezdinu tvrđavu – opisao je hrvatski novinar.

 

Telegraf
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro