Izvor:
08.10.2016 u 17:14
0

UEFA VEČNA TABELA: Večiti u evropskom fudbalskom kremu

Evropska kuća fudbala (UEFA) objavila je večnu tabelu, ili ako vam je draže spisak najuspešnijih klubova u Ligi šampiona od njenog postanka do završetka prošle sezone, dakle, zaključno sa finalom na San Siru.

Kako neki uspešni klubovi iz prošlosti ne bi bili u podređenom položaju – mada svakako jesu, s obzirom na broj utakmica koji se igra danas i ono kako je bilo nekada – UEFA je odlučila da svaku pobedu nagradi sa dva boda, a remi sa jednim.

Ono što nikako ne ide uspešnima iz prošlog veka jeste činjenica da se sada igra mnogo veći broj mečeva u kvalifikacijama koji donose bodove, pa su neki uslovno rečeno manji klubovi pretekli nekadašnje velikane.

Kada su u pitanju naše ekipe Crvena zvezda i Partizan su u vrhu. Crveno-beli zahvaljujući staroj slavi, a crno-beli zahvaljujući silnim utakmicama upravo u kvalifikacijama poslednjih godina. Zvezda na večnoj tabeli tako zauzima 26. poziciju, dok je Partizan 36.

Od srpskih klubova na listi su mesto pronašli još samo Vojvodina (187) i Obilić (282 ).

Kada su u pitanju najuspešniji tu dileme nije bilo – broj jedan je svakako Real Madrid koji je iz daleko najviše učešće sakupio najviše bodova. Iza španskog velikana poređali su se sledećim redoslednom: Bajern, Barselona, Mančester Junajted, Milan, Juventus, Benfika, Porto, Liverpul, Arsenal…

Mocartsport
Foto: YouTube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter