Izvor:
07.06.2019 u 20:43
0

KRAH U LAVOVU: Reprezentacija Srbije doživela debakal protiv Ukrajine!

Reprezentacija Srbije doživela je debakl protiv Ukrajine u Lavovu – 5:0 (2:0) u utakmici Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Rezultat realno oslikava dešavanja na terenu "Lavov arene", na čijim tribinama je bilo maksimalnih 35.000 navijača, mahom neprijateljski raspoloženih prema "orlovima".

Ukrajina je lider grupe sa sedam bodova iz tri meča, dok je Srbija posle druge utakmice ostala na bodu osvojenom u Lisabonu.

Izabranici selektora Mladena Krstajića delovali su kao razbijena vojska od starta. Istina, imali su dve prilike preko Aleksandra Prijovića kod rezultata 0:0, ali sve ostalo u igri im je bilo katastrofalno, pa je Srbija zasluženo doživela najveći poraz od osamostaljenja.

Krstajić je najavio da bi u Ukrajini bio zadovoljan bodom, ali je postavio do sada neviđenu taktiku. "Izmislio" je tim sa trojicom u zadnjoj liniji (Milenković, Spajić, Kolarov), što nije neuobičajeno u fudbalu, ali jeste nezamislivo to što zadnju liniju ni na koji način nije obezbedio, ni po bokovima, ni u sredini terena…

Duvala je promaja na sve strane u srpskom timu, Ukrajinci su probijali po krilima kako su hteli (naročito desni bek Karavajev), njihovi ofanzivci su se šetali po kaznenom prostoru "orlova" kao na izletu, davali golove…

Po dva gola za ekipu Andreja Ševčenka postigli su Viktor Cigankov (26. i 28. minut) i Jevegn Konopljanka (46. i 75), a jedan i Roman Jaremčuk (59), kome je to prvenac u dresu nacionalnog tima.

Bolno je večeras bilo biti navijač reprezentacije Srbije.

Ovo je bio šesti duel naše reprezentacije sa Ukrajinom i šesti poraz.

Da sve bude gore po "orlove", u Lavovu su dočekani "na nož". Ne samo što je deo domaćih navijača zviždao našoj himni "Bože pravde", već je skandirao: "Ruska kur.."

Srbija će u ponedeljak na stadionu "Rajko Mitić" protiv Litvanije imati priliku da se koliko-toliko iskupi za ovaj debakl, dok će Ukrajina istog dana dočekati Luksemburg.

Izvor: Kurir
Foto: twitter/fssrbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter