Izvor:
09.06.2019 u 17:10
0

KRSTAJIĆ: Ne bežim od odgovornosti posle debakla u Ukrajini!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je danas da ne beži od odgovornosti posle debakla u Ukrajini i da će o njegovoj sudbini na toj poziciji odlučiti rukovodstvo FS S.

Rekao je i da nije razmišljao o ostavci jer bi to bilo neozbiljno da ostavi ekipu uoči utakmice protiv Litvanije.

Posle meča sam rekao da preuzimam odgovornost. Utakmica je bila i prošla, doživeli smo debakl, desio se takav dan i ne možemo da ga vratimo. Jedino možemo da pobedimo u narednoj utakmici i onda da se naredna dva i po meseca spremamo za nastavak kvalifikacija. Nikad nisam bežao od odgovornosti i šta god da Fudbalski savez odluči, tako će biti. Ako odem otići ću čista obraza – rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On je pojasnio i šta tačno znači "preuzimanje odgovornosti".

Izgubili smo bitku, nismo izgubili rat. Ja sam na čelu moje vojske i tako se ponašam. Što se tiče ostavke, nisam razmišljao, jer već sutra nas očekuje nova utakmica. Bilo ko drugi da je na mom mestu ne bi prihvatio da da ostavku dan pre meča i tako ostavi ekipu na cedilu – naveo je Krstajić.

O promeni sistema u Ukrajini i meču sa Litvanijom rekao je:

Protiv Litvanije je potpuno drugačija utakmica. Naravno da će dosta toga biti drugačije u odnosu na meč sa Ukrajinom. Igrači su pravi profesionalci, žao mi je, ponavljam što se dogodio poraz, ali ako sada budemo kukali do septembra, ništa nećemo da uradimo – poručio je Krstajić.

Srpski reprezentativac Uroš Spajić rekao je da je najbolji izlaz iz ove situacije pobeda protiv Litvanije.

Svi ste već sve napisali i tako jeste, doživeli smo sramotu, ali ne vidim svrhu da više pričamo o tom meču, rezultat je takav, ništa ne možemo da promenimo i moramo da se okrenemo Litvaniji. Mislim da nas je drugi, a naročito treći gol dotukao.Utakmica je za nas bila u potpuno pogrešnom smeru i tako se završila – istakao je Spajić.

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je sinoć u gostima protiv Ukrajine sa 5:0 (2:0), u utakmici B grupe kvalifikacija za EURO 2020.

Utakmica između Srbije i Litvanije igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Rajko Mitić, bez publike.

Izvor: Tanjug
Foto: fss.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter