ŠOKANTNO PRIZNANJE BIVŠEG KAPITENA: Promašeni penal doneo rat u Jugoslaviju

 

 

Reprezentativac nekadašnje SFR Jugoslavije Faruk Hadžibegić veruje da rata na ovim prostorima ne bi bilo da je pogodio penal na Svetskom prvenstvu 1990, kao i da je nekada voleo Radovana Karadžića, a da ga sada mrzi.

Hadžibegić je bio član reprezentacije Jugoslavije na Mundijalu u Italiji, sa koga su "plavi" ispali u četvrtfinalu od Argentine posle penala. Sa "bele tačke" neprecizni su bili Dragan Stojković, Branko Brnović i u poslednjoj seriji upravo Hadžibegić.

Ovaj Sarajlija se prisetio te utakmice u razgovoru za francuski "20minutes".

- Da sam dao gol, uveren sam da bismo prošli u polufinale", kaže Hadžibegić, koji je imao priliku da produži penal seriju, ali mu je argentinski golman Goikoečea zaustavio udarac.

Sadašnji trener francuskog Valensijena smatra da bi trijumf u tom meču promenio istoriju.

 -Nije pretenciozno, ali verujem da kasnije ne bi došlo do rata da smo pobedili.

Hadžibegić je tu temu razložio:

- Kada vidimo šta se danas događa u svetu, jasno je da se ništa nije naučilo iz istorije i da se nije naučila lekcija iz bivše Jugoslavije. To je dokaz da političari žele rat, a ne narod.

Pre početka rata na teritoriji SFRJ, Hadžibegić je bio u sjajnim odnosima sa Radovanom Karadžićem.

- On je bio psiholog u FK Sarajevo, gde sam ja počeo karijeru. Osam godina je proveo s nama. Poznajem ga dobro, provodili smo večeri sa njim. Bio je dobar momak, sa kojim smo o svemu razgovarali. Nikad nismo mogli ni da zamislimo šta će biti kasnije. Bio sam iznenađen i šokiran. Danas ga mrzim. Iako u mojoj religiji mržnja nije moguća, ovo je jednostavno drugačije. Ne mogu da mu oprostim sve one koji su ubijeni - rekao je Faruk Hadžibegić.

Kurir
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost