NEVEROVATNO SAZNANJE: Jedinstvena svetska fudbalska liga, samo za bogate klubove

 

Najveći klubovi Evrope će se odvojiti od ostatka kontinenta i napraviće svoje supertakmičenje, dok će ostali morati da se udružuju u regionalna takmičenja, tvrde hrvatski mediji, koji se pozivaju na izvore iz Evropske fudbalske unije (UEFA).

Dok će najmoćniji klubovi Evrope od 2021. godine igrati svoju Superligu, u koju će biti pozvani i najjači timovi Južne Amerike i Azije, a to će biti zatvoreno takmičenje po principu košarkaške Evrolige, ostali će morati da traže način kako da prežive.

Kako saznaje portal Index, jedina šansa za preživljavanje je pravljenje regionalnih liga, u kojima bi se koncentrisao kvalitet sa određenih delova Evrope. Skandinavci su već počeli pregovore oko formiranja zajedničke lige sa Belgijancima, Holanđanima, Škotima... 

Jasno nam je da se veliki klubovi ponašaju kako žele. Ali, mi moramo da pronađemo garancije za svoju stabilnost u budućnosti. Moramo da se razvijamo kao klub i da budemo uvek atraktivni sponzorima kako bi mogli da privučemo dobre igrače i trenere. Zato, osnivanje ovakve lige je esencijalno - poručio je Anders Horsholt, direktor danskog prvaka Kopenhagena.

Za prostor bivše Jugoslavije predviđena je nova zajednička liga, u kojoj bi igrali Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk, Maribor, Budućnost...

"Kvaka" je u tome što klubovi koji igraju regionalne lige, kao i najmoćniju Superligu, ne bi se više takmičili u domaćim prvenstvima, koja bi dobila status najnižeg, trećeg nivoa.

Informer.rs
Foto: Wikimedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Serija: Suze moje sestre
15:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live