0°C

Beograd

KLOP UKINUO ZANIMLJIVU ZABRANU: "Sada kada smo prvaci Evrope, možete da dodirujete tablu!"

Zanimljiva odluka nemačkog stručnjaka stupa na snagu ove sezone. Tačnije, ona već važi.

Stadion Liverpula oduševljava navijače svojim izgledom, ambijentom, pesmom "You'll never walk alone" ali i stvarima koje se ne vide sa tribina.

Jedan od zaštitnih znakova Liverpulovog doma je i čuvena tabla iznad tunela koja vodi igrače ka terenu. Na njoj piše "This is Anfield" ("Ovo je Enfild") i svaki fudbaler koji krene ka travanjaku ili klupi mora da prođe ispod nje.

Igrači Liverpula decenijama su imali običaj da dodiruju tu tablu kad krenu na meč iz svlačionice i da se tako hrabre uoči utakmice.

A, onda je došao Jirgen Klop.

Nemački stručnjak preuzeo je Liverpul 2015. godine i rekao igračima da ne smeju da dodiruju tu tablu dok ne osvoje nešto.

Prošle sezone, "Redsi" su osvojili Ligu šampiona i ispunili neophodni kriterijum. Sada mogu da dodirnu tablu, ali još nisu svi toga svesni, pa su uoči utakmice protiv Noriča u petak samo Džordan Henderson i Đorđinio Vajnaldum bili svesni toga.

- Ta zabrana je (bila) znak poštovanja. Dodirnuo sam tu tablu kada sam bio trener Borusije Dortmund i izgubili smo 4:0 - objasnio je Klop pre izvesnog vremena svoju odluku.
Mondo.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar