13°C

Beograd

ČETRDESET OMLADINACA PRIJAVLJENO ZA MEČEVE: Zvezda spremna za Ligu šampiona!

Iskustvo igranja u elitnom omladinskom rangu imaju Milikić, Savić, Dedijer, Burmaz, Radulović i Babić, fudbaleri koji su prošle sezone igrali protiv Napolija, PSŽ i Liverpula

Crvena zvezda prijavila je ukupno 40 fudbalera na koje će Slavoljub Đorđević moći da računa u duelima sa juniorskim ekipama Bajerna iz Minhena, Olimpijakosa i Totenhema u okviru grupne faze Omladinske lige šampiona.

Plasmanom seniorskog tima Crvene zvezde u Ligu šampiona omogućeno je i omladincima kluba iz Ljutice Bogdana da se susretnu sa juniorskim ekipama Bajerna iz Minhena, Olimpijakosa i Totenhema. Slavoljub Đorđević može da računa na ukupno 40 fudbalera u evropskim okršajima koji očekuju naše bisere tokom ove jeseni. Uslov za prijavu igrača bio je taj da je rođen posle 1.1.2001. godine, uz mogućnost registracije petorice fudbalera rođenih 2000. godine, ukoliko su barem dve godine u klubu.

S obzirom na to da klub nije prijavio nijednog igrača rođenog 2000. godine, kao i da su na spisku dvojica fudbalera koji su rođeni 2004. godine, izvesno je da će Crvena zvezda ponovo biti među najmlađim ekipama u najelitnijem klupskom takmičenju do 18 godina. Registrovana su 22 omladinca i 18 igrača koji nastupaju za kadetsku selekciju pod trenerskom palicom Marka Neđića.

Golmani: Luka Savić, Aleksandar Vulić (2001), Andrija Katić (2002), Marko Ćopić, Ognjen Lukić (2003).

Odbrana: Nikola Savić, Mirko Milikić (2001), Stefan Mitrović, Aleksandar Lukić, David Pisar, Uroš Blagojević (2002), Stefan Despotovski, Andrej Đurić, Vukašin Krstić, David Petrović (2003), Viktor Radojević (2004).

Sredina: Martin Novaković, Ivan Tejić, Marko Dedijer (2001), Aleksa Matić, Aleksandar Ilić, Mladen Kovačević, Petar Piplica, Miloš Pantović, Andrija Radulović, Stefan Pešović (2002), Vladimir Miletić, Nikola Stanković, Nikola Knežević, Nikola Mituljikić, Jovan Mituljikić, Marko Ćurić, Uroš Branković (2003).

Napad: Borisav Burmaz, Marko Daničić (2001), Ilija Babić (2002), Mateja Bačanin, Bogdan Petrović, Marko Borović (2003), Marko Lazetić (2004).

Iskustvo igranja Lige šampiona za omladince imaju Milikić, N. Savić, Dedijer, Burmaz, Radulović i Babić, a pojačani Novakovićem, Pantovićem, Bačaninom i ostalim biserima pokušaće da ostvare što zapaženije rezultate na evropskoj sceni.

Izvor: Kurir
Foto: twitter/fk crvena zvezda

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar