13°C

Beograd

PROBLEMI U TABORU ŠAMPIONA ENGLESKE: Povredio se Džon Stouns!

Problemi sa povredama odbrambenih igrača mogli bi da budu i ključni u borbi za titulu u Premijer ligi, a da li je tako znaćemo tek kad podvučemo crtu krajem maja.

Ne samo da ekipa Pepa Gvardiole "kaska" za Liverpulom u Premijer ligi, i to čak pet bodova za pet prvenstvenih kola, nego se iz nedelje u nedelju javljaju problemi sa povredama, najčešće odbrambenih fudbalera.

Posle operacije Emerika Laporta, koji verovatno do marta neće igrati, povredio se i štoper Džon Stouns, koga na terenu neće biti pet do šest nedelja!

U pitanju je problem sa povredom mišića, zarađen na treningu, a prostim pogledom na igrački kadar Mančester sitija nije teško zaključiti da na ovoj, najranjivijoj poziciji za klub, Gvardioli ostaje još samo zdravi Nikolas Otamendi.

S obzirom na partiju protiv Noriča (2:3), to i ne uliva naročito poverenje, a jasno je da će Pep morati da "izmišlja" novog štopera Kompanija, pošto rezerva nije dovedena.

Čak je otišao i malerozni Elijakvim Mangala, na koga svakako nisu računali.

Gvardiola je već kazao da je za njega kao menadžera ovo "neverovatan izazov", bez otkrivanja svojih zamisli, ali nije teško pretpostaviti da će Fernandinjo zaigrati na ovoj poziciji, posebno što je sada na njegovom mestu Rodri.

U timu je još samo mladi Erik Garsija, kome je tek 18 godina, i nije realno da ga Gvardiola odmah "gurne u vatru", a videćemo kako će se ovi problemi odraziti na rezultate Sitija.

Daleko smo od kraja sezone, međutim kada se u maju bude podvlačila crta, vrlo moguće je da ovaj štoperski problem koji je imao Siti, i imaće još pet do šest nedelja (do marta sa Laportom), bude ključan u borbi za titulu.
Mondo.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar