Izvor:
23.09.2019 u 20:46
0

ŠESTI PUT PO REDU: Mesi najbolji fudbaler na svetu za 2019. godinu!

Lionel Mesi, fudbaler Barselone, izabran je od strane FIFA za najboljeg fudbalera na svetu za 2019. godinu.

Argentinac je šesti put u karijeri osvojio ovu nagradu.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je proteklu sezonu započeo kao kapiten Barselone, posle odlaska Andresa Inijeste iz tog kluba.

U avgustu 2018. je podigao prvi trofej kao kapiten, Superkup Španije, a tokom sezone je postigao i 400. pogodak za Barselonu.

U februaru je realizovao svoj 50. penal u karijeri, a nešto kasnije je kompletirao i 50. het-trik.

Krajem aprila je doneo pobedu svom timu u duelu sa Levanteom, iako je počeo meč sa klupe i obezbedio Barseloni da zvanično odbrani titulu šampiona Španije.

Na kraju sezone u nacionalnom šampionatu je dobio šesti trofej za najboljeg strelca sa 36 pogodaka na 34 utakmice, a nagrađen je i Zlatnom kopačkom.

U izboru za najboljeg fudbalera sveta našao se sa Virdžilom van Dajkom i Kristijanom Ronaldom.

Trofej koji se dodeljuje od 1991. godine su dosad osvajali Lotar Mateus, Marko van Basten, Roberto Bađo, Romario, Žorž Vea, Ronaldo (dva puta), Zinedin Zidan (tri puta), Rivaldo, Luis Figo, Ronaldinjo (dva puta), Fabio Kanavaro, Kaka, Kristijano Ronaldo (pet puta), Luka Modrić i Mesi (šest puta).

Izvor: B92
Foto: fcbarcelona.cat/miguel ruiz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter