Izvor:
18.11.2019 u 16:47
0

DULE SAVIĆ VERUJE U EVROPSKO PROLEĆE: Susret u Atini odlučuje!

Proslavljeni fudbaler i legenda Crvene zvezde Dušan Dule Savić govorio je o šansama svog bivšeg kluba u Ligi šampiona.

On se osvrnuo na aktuelni trenutak u kom se klub nalazi, mogućnost osvajanja duple krune, kao i na evropske uspehe koje crveno-beli postižu.

"Budnim okom i punim srcem pratim Crvenu zvezdu. Poslednjih nekoliko godina pokazujemo dominaciju na terenu kao tim, a dokazujemo se i kao klub. Važno je da kad imamo rezultate, to bude i ispraćeno i u finansijskom i organizacionom delu. Zvezda treći put igra grupnu fazu u Evropi i to je velika stvar. Kao navijač, voleo bih da ove sezone osvojimo duplu krunu posle dužeg vremena. Proleće u Evropi je nešto čemu takođe treba težiti i što nije nemoguće za crveno-bele", istakao je Savić.

Napadač koji je odigrao preko 200 utakmica za naš klub i čiji gol Arsenalu u Londonu se pamti više od 40 godina, veruje da Crvena zvezda može da dočeka evropsko proleće.

"Uspeh je proći u eliminacionu fazu Lige Evrope. Mislim da je borba za treće mesto sa Olimpijakosom najrealnija i žao mi je što će verovatno susret u Atini odlučiti ko će od dva bratska kluba da završi učešće u evropskim takmičenjima za ovu sezonu. Pokazali smo u Beogradu da možemo da igramo protiv Olimpijakosa, lično sam verovao u pobedu i čak me ni vođstvo grčkog tima nije pokolebalo u tome. Atmosfera na stadionu i Zvezdina igra je ukazivala na to da ćemo trijumfovati. Protiv Bajerna je sve moguće, a klub je protiv Liverpula pokazao da je u stanju da napravi uspehe koji će da se pamte večno. Mislim da je ta utakmica sa aktuelnim osvajačem Lige šampiona recept za utakmicu protiv Bavaraca i da ovaj tim Crvene zvezde može mnogo", dodao je Savić.

Crvena zvezda već treću godinu zaredom igra evropska takmičenja, a Savić ističe da je to ono čemu klub treba da nastavi da teži.

"Važno je igrati Evropu. Ipak, između Salzburga i Jang Bojsa- biram Krasnodar. Moguće da je to pod uticajem mog sina Vujadina, ali smatram da je ta utakmica bila prelomni moment za ovu generaciju. Trijumf u tom dvomeču doveo je do svih lepih stvari koje su naknadno usledile. Uspesi u Evropi su pravo merilo i sve što se postigne na tom većem nivou ukazuje na to koliko se u klubu kvalitetno radi. Upravo su ti rezultati na “starom kontinentu” ono čemu se najviše radujemo. U svim ovim pozitivnim stvarima ne treba zaboraviti ni naše navijače koji su fenomenalni. Oni iz utakmice u utakmicu pokazuju koliko su važni za naš klub i da je uz njihovu podršku sve moguće", zaključio je Savić.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter