Izvor:
06.12.2019 u 10:17
0

NEOBIČAN POGODAK: Šelvi postigao gol koji je zbunio sve gledaoce!

"NAVIJAČI Sheffielda mogu odahnuti, ofsajd je, zastavica je podignuta", govorili su komentatori dok je Sheffield u 15. kolu Premierlige primao drugi gol od Newcastlea (0:2).

Što se dogodilo u 70. minuti? Andy Carroll je na centru u skoku glavom prebacio loptu prema golu domaće ekipe i izbacio Jonja Shelveyja. Linijski sudija je podigao zastavicu i većina domaćih igrača je stala s trčanjem. Shelvey je ipak nastavio juriti prema golu 50-ak metara i stigao je do golmana koji je nezainteresirano pokušao obraniti njegov udarac uveren da će biti dosuđen ofsajd.

Međutim, tada je usledio šok. Glavni sudija je odlučio pregledati VAR snimak iako je bilo očito da je pomoćni sudac podizanjem zastavice utiecao na domaće igrače. Snimka je pokazala da Carroll nije bio u zaleđu pa je gol priznat.

Upute sucima kažu da pomoćnici u situacijama kada nisu sigurni ne podižu zastavicu, već puste VAR da odluči. Ovaj put pomoćnik to nije poštovao i akcija je trebala biti prekinuta u trenutku kada je signalizirao zaleđe. Čak se na fotografijama vidi da se Carroll pomirio s odlukom sudaca i u nevjerici se hvata za glavu.

"Ako ovo priznaju kao gol, bez obzira je li zaleđe, to neće biti pošteno. Pomoćnik je podigao zastavicu. Svi su stali", komentirao je Vela.

Trener domaće momčadi Chris Wilder bio je razočaran.

"Ova se igra u potpunosti promijenila od one igre koju sam ja igrao kao mladić sa 16 godina. Ne razumijem što se događa. Rečeno mi je na početku sezone da sudac u graničnim situacijama neće podizati zastavicu. On je to napravio i sudac je krenuo puhati u zviždaljku i zato su svi stali. Čak je i Shelvey nonšalantno zabio pogodak i njegov govor tijela govorio mi je da je i on vidio zastavicu linijskog suca", rekao je Wilder, dok je bivši veznjak Sheffield Uniteda Michael Brown poručio da su pogriješili igrači Sheffielda.

"Ovo je najsmješniji pogodak koji ćete ikada vidjeti. Morate igrati dok ne čujete zviždaljku suca. Bilo je jasno da nema zaleđa. Pogrešku su napravili igrači Sheffielda koji su stali."

Izvor: Index
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter