Izvor:
11.11.2016 u 19:25
0

Dušan Tadić, novi srpski Piksi: Preuzimam odgovornost, spremni smo da pobedimo Vels, jer želimo u Rusiju!

Fudbaleri Srbije otputovali su rano jutros u Kardif, na utakmicu sa selekcijom Velsa, koja se igra u subotu od 20.45. Naš državni tim sa velikim ambicijama ulazi u predstojeći meč, jer bi pobedom protiv”zmajeva“, napravili ogroman korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Igra “orlova” i ovoga puta će zavisiti od Dušana Tadića prve violine naše reprezentacije u poslednjih desetak utakmica. Srpski plejmejker je u tim mečevima pružio čudesne partije, uokvirene sa šest asistencija i četiri pogotka.

Pred reprezentacijim je teško gostovanje u Kardifu?

Velšani su na osnovu poslednjih rezultata favorit za direktan plasman na Mundijal, mislim da su maksimum dostigli u Francuskoj. Nije mala stvar dogurati do polufinala Evropskog prvenstva. Ranije smo umeli da ih pobedimo, nema razloga da tako ne bude i ovoga puta. Svesni smo njihovih kvaliteta i respektujemo ih, ali dobro smo počeli kvalifikacije i učinićemo sve da se vratimo sa bodovima – ističe Tadić.

Odlično poznajete protivnika, jer igrate često protiv velških igrača u Premijer ligi?

Skoro svi nastupaju u Premijer ligi. Imaju nekoliko odličnih igrača osim Bejla i Remzija tu je neugodni i uvek opasni Alen. Verovatno će i protiv nas dobiti ofanzivniju ulogu. To su igrači, koji prave razliku. Pozadi su veoma čvrsti bez obzira što imaju problema sa oivredama. Na nama je da neutrališemo sve njihove dobre stvari, a mane maksimalno iskoristimo.

Kod novog selektora igrate potpuno preporođeni?

Velika zasluga Muslina. Posle Siniše Mihajlovića, konačno smo dobili ozbiljnog čoveka u pravom smislu reči. Tačno se zna ko šta radi na terenu. Postoji vizija i jasna organizacija igre. Ponekad stičem utisak da možemo da igramo napamet. Sticajem okolnosti se namestilo da je moj učinak došao do izražaja, ali samo zato što mi je selektor dao potpunu slobodu i konačno uživam u igri. Uvek sam se trudio da budem profesionalac i da maksimalno ozbiljno ispunjavam svoje obaveze. Pristup nikada nije bio sporran.

Stručnjaci smatraju da ste naslednik Piksija Stojkovića, pravo osveženje i ono što naša reprezentacija dugo nije imala?

Za mene je čast i privilegija da me porede sa takvom legendom. Stojković je naš najbolji igrač svih vremena. To mi daje motiv da nastavim sa napornim radom. Nije bitan pojedinac već konačan ishod, da li je Srbija otišla u Rusiju.

Možemo li oćekivati vaš novi pogodak, makar sa bele tačke?

– Važno je da pobedimo. Spreman sam da preuzmem odgovornsot u svakom trenutku. Nedavni promašaj protiv Intera me nije pokolebao. Loše sam šutnuo, a Handanović važi golmana koji dobro brani penale.

Sautemton igra dobro. Kakve su ambicije za ovu sezonu.

Nismo postavili nikakve prioritete. U igri smo na sva četiri fronta. Cilj je da doguramo u savkom takmičenju što dalje. Evropa je u prvom planu i najveći izazov trudićemo se da se zadržimo u Ligi Evrope što duže možemo – zaključio je Tadić.

Happy.rs
Foto: Fudbalski savez Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter