Izvor:
13.12.2019 u 11:47
0

„RUKOMETAŠI“ SA MARAKANE Žander, Dudić, Vidić…

Milan Dudić, bivši fudbaler Crvene zvezde, smatra da bi novinari "trebalo da poštede" Žandera, glavnog krivca za poraz od Olimpijakosa.

Brazilski levi bek je u završnici meča u Pireju nespretno reagovao, igravši rukom u svom šesnaestercu, a najstrožu kaznu realizovao je El Arabi.

– Slična greška desila se i meni, pa i Nemanji Vidiću. Uradio je Brazilac nešto po čemu će ga pamtiti, iako je negativno. Moja sreća je bila što nisam takav penal napravio u Zvezdi, već u reprezentaciji koja više ne postoji. Šalu na stranu, znam da mu je mnogo teško i zato ga treba maksimalno podržati. Iako je iskusan igrač, verovatno mu se ovako nešto desilo prvi put u karijeri. Vidim da su saigrači stali uz njega, trebalo bi i vi novinari da ga poštedite – rekao je Dudić za Večernje novosti.

Dudić dodaje da su greške mnogo vidljivije kod defanzivaca nego kod napadača.

– Kod tog centaršuta Žander je primetio da je protivnički igrač iza njega i da lopta ide ka njemu. Lopta ga je pogodila i skrivio je penal u najgorem mogućem trenutku. Iz iskustva znam da se greške golmana i defanzivaca najviše vide i kritikuju. Tek sada se mnogo više priča o Žanderu nego o tome da je Tomane promašio penal – istakao je Dudić.

Crveno-beli finansijski mnogo bolje stoje sada, nego u periodu kada je on bio igrač.

– Ogromna je stvar šta je sve klub uradio u prethodne tri sezone. Dve Lige šampiona i jedna Liga Evrope su vrhunska ostvarenja i svi u Zvezdi zaslužuju maksmalne čestitke – zaključio je Dudić.

Podsetimo, na Mondijalima 2006. i 2010. čak tri penala su svirana protiv naše reprezentacije, i to nakon što su neoprezno igrali rukom Milan Dudić, Zdravko Kuzmanović i Nemanja Vidić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter