21°C

Beograd

STRAŠAN KRAJ MLADE ZVEZDE Koman u 23. ide u penziju

Strašnu povredu je doživeo Kingsli Koman, fudbaler Bajerna na utakmici šestog kola Lige šampiona protiv Totenhema. Ovaj krilni igrač tako je samo produžio seriju povreda koja mu uništavaju karijeru.

Talenat koji poseduje Komana bi stavio u sam vrh svetskog fudbala, međutim brojni problemi koji ga sklanjaju sa terena češće nego što bi bilo ko to želeo, polako ali sigurno sputavaju Francuza da napravi velike stvari.

Kako stvari stoje, on možda i nikada neće moći da ih ostvari, bar kada se u obzir uzme njegova izjava iz kraja 2018. godine.

- Moji problemi sa stopalom kao da nemaju kraja, povreda na povredu. Operacije više i ne brojim i jednostavno ne želim prihvatiti da zbog posla kojim se bavim svako malo moram na operaciju. Mislim da ću, dogodi li se opet povreda zbog koje bih morao na operaciju, jednostavno prekinuti aktivnu igračku karijeru i maknuti se od sporta - rekao je tada Koman.

Fudbalski klub Bajern nakon duela sa Totenhemom potvrdio je da se radi o povredi kolena, ali još uvek nije poznat stepen, kao ni koliko bi oporavak trebalo da traje.

Ono što je sigurno, navijači Bajerna će sa strahom i nestrpljenjem čekati rezultate i vesti o francuskom internacionalcu, a prava bi tragedija za fudbal bila ako bi Koman zaista završio karijeru u 23. godini života.

Kingsli Koman je od 2015. godine, kada je ozbiljnije zgazio na fudbalsku scenu, doživeo devet manje ili više ozbiljnih povreda. Kada je 2016. godine imao povredu zgloba, propustio je osam utakmica. U februaru, 2018. pauzirao je 15 mečeva zbog problema sa ligamentima. Vratio se na teren u maju, ali je već u avgustu zbog iste povrede bio odvojen od treninga, sve donovembra iste godine.

Sve te veće povrede popraćene su onim manjim, zbog kojih je Francuz prečesto propuštao po jedan, dva ili tri meča svoje ekipe.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar