Izvor:
17.12.2019 u 09:14
0

ČISTKA U ZVEZDI Evo ko odlazi, a tek ko oblači crveno-beli dres

Na tradicionalnoj “crveno-beloj“ večeri Fudbalski klub Crvena zvezda zaokružio je 2019. i najavio još veće ambicije za godine što slede.

Klub iz Ljutice Bogdana u godini na izmaku može da se pohvali, pre svega, sa titulom šampiona Srbije i plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona.

Izabranici Vladana Milojevića uspeli su da obezbede igranje u eliti drugu godinu zaredom, što nije pošlo nijednom srpskom klubu od kada se Liga šampiona igra u ovom formatu.


POGLEDAJTE JOŠ SPORTSKIH VESTI

ONA NIJE REZERVA, ONA JE PRAVA BOMBA: Golman Zvezde pokazao novu devojku!

LEGENDA NBA LIGE Neverovatni rekord Bobija Marjanovića! POGLEDAJTE! (VIDEO)

GDE JE TU ZVEZDA Za Ligu šampiona u igri DVE MILIJARDE evra!


Pored titule i plasmana u najelitnije klupsko fudbalsko takmičenje na svetu, Zvezda je ponela i zvanje šampiona jesenjeg dela Superlige Srbije sa jedanaest bodova više od drugoplasiranog Partizana.

Kada se sve sumira iza crveno-belih je još jedna uspešna godina i sada je vreme da se nastavi dalje. Pred čelnim ljudima Zvezde je zimski prelazni rok u kojem se očekuju mnoge promene.

Naravno, nije sve bilo savršeno u 2019, treba pričati i o slabo odrađenom letnjem prelaznom roku, ispodprosečnim partijama protiv Bajerna i Totenhama, slabim izdanjima u utakmicama protiv Partizana…

Kako nije obezbeđeno proleće u Evropi, ekipu Crvene zvezde sada čeka velika rekonstrukcija – baš kao što su najavili čelni ljudi kluba iz Ljutice Bogdana.

Šampion Srbije u jesenjem delu sezone imao je veliki broj stranaca, sa unosnim platama, i zbog toga će se raditi na tome da im se pronađu novi timovi kako bi se olakšao budžet.

Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, izjavio je kako je zadovoljan Garsijom i Tomeneom, što znači da bi njih dvojica trebalo da ostanu do kraja sezone.

Sa Garsijom smo zadovoljni, sa Tomaneom takođe. Žander je imao dobrih trenutaka, desila se ta situacija sa rukom. Ne treba osuđivati ni njega, ni Tomanea. Dešavaju se takve stvari. La Para je doveden na kraju, najmanje je pokazao. Nije uspeo da se adaptira”, rekao je Mrkela novinarima.

Činjenica je da Zvezda prošlog leta nije pogodila s pojačanjima, pošto je jedino Garsija može da dobije prelaznu ocenu.

Šampion Srbije neće nijednom fudbaleru stati na put, pa tako ako stignu ozbiljne ponude za Borjana, Rodića, Bena, Boaćija, Pavkova, Marina i ostale, postoji realna mogućnost prodaje.

Crveno-beli na stolu imaju ponudu od 2.500.000 evra za Ričmonda Boaćija od Kanzas Sitija i 700.000 evra od Ferencvaroša za Dušana Jovančića.

Mrkela je istakao da klub neće tražiti desnog beka i špica, kao i da će Milan Gajić dobiti mnogo više minuta u slučaju da Marko Gobeljić zbog dobre ponude napusti ekipu.

Pozicija veznog fudbalera verovatno će biti prioritet ove zime.

Tu smo bili deficitarni i imali smo mnogo problema. Malo se piše koliko nam je neodstajao Jovičić, odigrao je izvanredno do te povrede protiv Helsinkija. Imali smo mnogo problema i sa Jovančićem. Odigrao je dobru sezonu, onda je malo pao u formi, povređivao se. Kanjas je bio dobar do povrede protiv Olimpijakosa, posle nije ispunio očekivanja. Moguće je da potražimo igrača na toj poziciji, rekao je Mrkela.

Navijači vole da gledaju mlade fudbalere na terenu i upravo će pojedini talentovani igrači dobiti šansu u nastavku sezone.

Bilo je planirano da Veljko Nikolić dobije više minuta. Povredio je preponu na pripremama, zato je igrao manje. (Željko) Gavrić je imao odličan učinak u Grafičaru, biće deo tima na pripremama kao i (Strahinja) Eraković”, kazao je sportski direktor kluba iz Ljutice Bogdana.

Kada je reč o dolascima, Zvezda sigurno neće tražiti strance, već će prioritet biti fudbaleri iz Superlige.

Veljko Birmančević je igrač koji se najviše spominje prethodnih dana. Talentovani fudbaler Čukaričkog iza sebe ima dobru jesen i partijama je skrenuo pažnju na sebe.

Zvezdi su još interesantni i Ivanović iz Napretka, Čumić koji nosi dres Radničkog, odnosno Topić iz Vojvodine.

Ono što možemo da zaključimo iz svega ovoga jeste da u ekipi Zvezde nema nedodoriljivih. Tu mislimo i na kapitena Marka Marina koji je okosnica tima u prethodnih godinu i po dana.

Čini se da je svako dostupan i zbog toga nas očekuje veoma uzbudljiva zima u Ljutice Bogdana.

Ne možemo, a da ne spomenemo status Vladana Milojevića. Trener crveno-belih izjavio je da mu je utakmica protiv Čukaričkog bila najdraža u karijeri čime je nagovestio eventualni odlazak.

Ubrzo je reagovao Mrkela i izjavio kako Milojević može da ostane u Zvezdi sve dok on želi, čime je stavio do znanja zvezdaškoj javnosti da uprava daje podršku treneru.

Odluka će na kraju da bude samo Milojevićeva. Očekuje se da narednih dana saznamo da li će strateg šampiona Srbije ostati na klupi do kraja sezone.

Podsećamo, Milojeviću ugovor sa Crvenom zvezdom ističe leta naredne godine.

Za klubove sa ovih prostora veoma je teško obezbediti plasman u Ligu šampiona, a kada to neko uradi u dve uzastopne godine, možete samo da mu skinite kapu i odate priznanje.

Zvezda je u prethodne tri godine igrala Evropu, s tim što je u poslednje dve bila među najelitnijem društvom. Podatak kojim se svi u klubu iz Ljutice Bogdana ponose.

Izabranici Vladana Milojevića krenuli su od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i redom su izbacivali Suduvu, Helsinki, Kopenhagen i na kraju Jang Bojs.

Ostvaren je ogroman uspeh, ali, za razliku od prošle sezone, čini se da uspeh nije bio adekvatno ispraćen – odnosno za plasman u grupnu fazu nisu dovedena adekvatna pojačanja.

Takođe, propao je transfer El Fardua Bena, što znači da nije mogao da se registruje za Ligu šampiona, a samo četiri dana pre početka grupne faze usledila je utakmica sa Inđijom.

Svi se dobro sećaju meča sa ekipom iz Vojvodine, Zvezda je odigrala veoma lošu utakmicu, do 88. minuta je gubila, a onda je usledio sledeći scenario – dva penala za dva minuta.

Jedan je bio daleko van kaznenog prostora, a drugi posle katastrofalne greške golmana Inđije. Nijednom zvezdašu nije bilo drago zbog ovakvo izvojevane pobede, a i iz Zvezde su se oglasili posle utakmice.

Prvi penal nije postojao, prekršaj je bio van šesnaesterca. Sudija je napravio previd, nije bio dobro postavljen, nadam se da se takve greške neće više dešavati na Zvezdinim utakmicama. Zvezda se zalaže za što hitnije uvođenje VAR tehnologije u našoj ligi”, rekao je Mitar Mrkela posle utakmice.

Ovakva utakmica nije bila prava uvertira za gostovanje Bajernu iz Minhena, međutim crveno-beli su ostavili solidan utisak na “Alijanc areni”.

Septembar je možda bio i najlošiji mesec šampiona Srbije, pošto je u njemu Zvezda doživela i poraz od Partizana. Na stranu izgubljena utakmica, crveno-beli su izgledali inferiorno u odnosu na najvećeg rivala.

Kada pričamo o prvom delu sezone, Zvezda može da se pohvali jesenjom titulom, međutim igra kao igra je bila prilično razočaravajuća u mnogim utakmicama.

Tu se pre svega misli na duele protiv Totenhema i one protiv Bajerna u Beogradu. Crveno-beli su u ta tri meča završili sa gol razlikom 0:15, a meč protiv minhenskog kluba posebno teško je pao svim zvezdašima zbog jednog od najubedljivijih poraza u istoriji (0:6).

Na kraju je došla i utakmica sa Olimpijakosom za koju svi znamo kako se završila.

Ne smemo zaboraviti ni cene karata za Ligu šampiona koje su bile previsoke i koje su udaljile mnoge zvezdaše od stadiona “Rajko Mitić“ – neke jer nisu bili u mogućnosti da plate, a neke jer nisu želeli iz principa.

Bilo kako bilo, u godini iza nas fudbaleri Crvene zvezde mnogo puta su obradovali navijače, što na tribinama, što kraj malih ekrana. Sada se očekuje rekonstrukcija tima i videćemo kako će izgledati Zvezdin tim 15. februara kada kreće prolećni deo sezone.

Izvor: B92
Foto: Instagram/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter