Izvor:
17.12.2019 u 14:36
0

REVOLUCIJA U ITALIJANSKOM FUDBALU: Razvija se tehnologija za prepoznavanje lica huligana!

PLAVCI ŽELE GOLGETERA LAJPCIGA: Verner blizu prelaska u Čelsi!

Zvaničnici italijanske fudbalske lige rade na razvijanju tehnologije prepoznavanja lica kako bi identifikovali navijače odgovorne za rasističke uvrede.

Na mečevima italijanske lige mnogo je incidenata navijača i uvreda na rasnoj osnovi, a nedavno je svih 20 klubova Serije A priznalo probleme i obavezalo se na rešavanje.

"Radimo na razvijanju softvera za prepoznavanje lica, koji bi se koristio unutar stadiona. Još čekamo dozvolu vlasti za zaštitu privatnosti, ali trebalo bi da je dobijemo uz pomoć vlade. Kada te slike budu dostupne, klubovi će morati direktno da reaguju", rekao je izvršni direktor Serije A Luđi de Siervo.

Navijači su ove sezone tokom utakmica na rasnoj osnovi vređali tamnopute igrače Romelua Lukakua, Franka Kesija, Ronalda Vieiru i Marija Balotelija, kao i Miralema Pjanića, koji je Bosanac.

Liga je izabrala po jednog igrača iz svih 20 klubova da se priključe timu protiv rasizma.

"Uradićemo za dve godine ono što je (bivša britanska premijerka Margaret) Tačer uradila za deset", rekao je De Siervo, ukazujući na borbu protiv huliganizma na engleskim stadionima osamdesetih godina prošlog veka.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter