Izvor:
14.11.2016 u 20:42
0

Zvezdu čeka velika rekonstrukcija tima u dva naredna prelazna roka: Desni bek već pikiran

Crvenu zvezdu u naredna dva prelazna roka očekuje ozbiljna rekonstrukcija seniorskog tima! Mnogima ističu ugovori na leto (Luković, Anđelković, Petković, Kahriman, Sikimić), pojedinci nisu opravdali očekivanja (Fibel i Mouče), a postoje i mišljenje da crveno-beli moraju da pojačaju kadar ukoliko žele da dođu u priliku da se ponovo bore za Ligu šampiona.

Ozbiljan, jako ozbiljan posao je pred stručnim štabom i odgovornima iz Ljutice Bogdana. Posebno, posle različitih iskustava s pojačanjima u letnjem prelaznom roku. Iako ima još mnogo do zimskog prelaznog roka, crveno-beli su počeli da osluškuju glas tržišta. Čak su i pikirali pojedina rešenja za poziciju desnog beka koja trenutno nije deficitarna, a mogla bi vrlo lako da postane.

Standardnom desnom beku Marku Petkoviću u junu ističe ugovor, a prema pojedinim glasinama iz Crvene zvezde, odgovorni iz Ljutice Bogdana bi mnogo voleli da na njegovom mestu vide Milana Gajića. Zlatni Orlić je već dve sezone član Bordoa, ali u francuskom klubu retko dobija šansu.

Bordo je ovog leta iz PSŽ-a na pozajmicu doveo desnog beka Sabalijakoji igra odlično i ima veliko poverenje trenera Guverneka. Ove sezone desni bek mlade reprezentacije Srbije odigrao je samo jedan zvanični meč i to u Liga kupu Francuske.

Status epizodiste, koji Gajić ima u Bordou, čelnici Crvene zvezde žele da iskoriste. Već su lagano počeli da opipavaju puls Gajiću i njegovim zastupnicima, mada ih do transfera čeka mnogo prepreka (možda i nepremostivih).

Gajić je dugoročnim ugovorom vezan za Bordo (ističe mu 2020. godine), pa bi jedino mogao da dođe u Crvenu zvezdu kao pozajmljen igrač. Srpskom šampionu „ne igra“ pozajmica na šest meseci, jer je logično da nekadašnji član OFK Beograda bude uigravan šest meseci, a potom bude deo tima koji će pokušati da nešto više uradi u Evropi.

Postoje i brojne druge opcije. Da Bordo pusti na pozajmicu Gajića, a potom u ugovor stavi obaveznu otkupnu klazulu kao što je to uradio Gent sa Markom Poletanovićem. Kako bilo, najava raspleta se očekuje posle reprezentativne pauze. Tada se očekuje da ljudi koji vode brigu o karijeri Milana Gajića otputuju u Bordo i na licu mesta saznaju kakvi su planovi francuskog kluba sa talentovanim desnim bekom.

Ako ga Bordo neće, ima ko hoće. Zvezda je prva u redu.

Mozzart Sport
Foto: FSS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter