Izvor:
27.12.2019 u 17:53
0

OVO SAM SLAGAO SVOJ FUDBALSKI KLUB Imao sam moždani udar, nisam mogao da se pomerim (FOTO)

Iako fudbaleri žive zdravim načinom života, imaju treninge svaki dan i uz sebe razne stručnjake i nutricioniste, srčani udari i moždani udari postali su sve učestaliji kod profesionalnih igrača.

Antonio Puerta, Mark Vivijen-Fo i Alen Pamić neki su od fudbalera koji su preminuli od posledica, a poslednjih godina je ta lista,nažalost, sve duža i duža. Fudbaler Salcburga Patrik Farkas je samo čudom preživio.

On je imao moždani udar za vreme treninga svoje ekipe 21. oktobra, ali ono što bode u oči je to što je klub sve sakrio. Iako se ta umalo tragična situacija desila još oktobra, ništa se nije znalo sve do skoro dok sam igrač lično nije sve otkrio, prenosi "24sata.hr".

– Nemam što da krijem i svi bi trebali da znaju da sam imao moždani udar. Bio sam zatvorenik u sopstvenom telu. Hteo sam se da se pomerim, ali nisam mogao. Razmislio sam o tome što se događa i nakratko sam pomislio da je to kraj – rekao je defanzivac (27).

Austrijanac je izvan terena skoro tri mjeseca, a nedavno je počeo s treninzima. I dalje je nejasno zašto Salcburg nije uputio javnost o njegovom zdravstvenom stanju, pogotovo u ovo vreme kada su srčani i moždani udari postali sve veća opasnost za sportiste.


PROČITAJTE I OVO

MALČANSKI BERBERIN PRAVIO ZALIHE HRANE Ukrao tele i svinju da ima šta da jede u JAZBINI!

OVO JE KRVAVO OPROŠTAJNO PISMO Izvini sine! Morao sam da ubijem Draganu i sebe!

NOVI DETALJI: Berberin za sobom ostavio dva nova traga

MALČANSKI BERBERIN TRAŽIO VODU OD MEŠTANA Krio je Moniku u praznoj kući


Opasnost je prošla, Farkas se nada kako će uskoro konkurisati i za utakmice. Dobra vest je ta što neće morati na operaciju srca, ali zato mu je potrebna česta transfuzija krvi.

– Želim ovo ostaviti iza sebe. Ali i zato što unatoč dugogodišnjem internetskom istraživanju nisam mogao naći drugog profesionalnog sportaša sa sličnom sudbinom. Ako postoji netko tko je doživio ovo što i ja, može me kontaktirati. Želim ojačati druge ljude i pokazati da se svojom snagom mogu izvući iz svega – zaključio je fudbaler Salcburga.

– Želim ovo ostaviti iza sebe. Ali i zato što uprkos dugogodišnjem istraživanju interneta nisam mogao da nađem drugog profesionalnog sportistu sa sličnom sudbinom. Ako postoji netko ko je doživeo ovo što i ja, može da me kontaktira. Želim da ojačam druge ljude i da pokažem da se svojom snagom mogu da se izvučem iz svega – zaključio je fudbaler Salcburga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter