Izvor:
22.11.2016 u 18:05
0

LIGA ŠAMPIONA: Ronaldo se vraća kući, Seltik se nada novom čudu, Mažić na centru u Kopenhagenu!

Pošle tri nedelje pauze, utakmicama 5. kola nastavlja se takmičenje u Ligi šampiona, a prvog dana pažnju najviše privlači duel u Lisabonu između Sportinga i Real Madrida i povratak Kristijana Ronalda kući.

Ronaldo je blistavu karijeru počeo upravo u Sportingu, a potom je u Mančester Junajtedu i Realu dostigao visine, ali nikada nije krio da mu je lisabonski klub u srcu.

Portugalce verovatno još uvek boli poraz u prvoj utakmici u Madridu 2:1, kada je baš Ronaldo pokrenuo preokret u 90. minutu, a sada u domovinu dolazi sa dodatnim samopouzdanjem posle het-trika Atletiku.

U drugom meču F grupe, Borusija u Dortmundu ima "zicer" protiv Legije Miroslava Radovića i tima kome je dala šest golova u Varšavi.

Slična bitka vodi se u H grupi između Sevilje i Juventusa, s tim da će direktan duel odlučivati o prvoj poziciji u Andaluziji.

Španci imaju dva boda više od Juventusa i igra im remi, dok Dinamo u Zagrebu juri prvi bod(ove) protiv Liona ove sezone.

Prvog dana pete runde na terenu će biti i Milorad Mažić jer sudi duel Kopenhagena i Porta, a u startnoj postavi moskovskog CSKA protiv Bajer Leverkuzena očekuje se i Zoran Tošić.

Fudbaleri Barselone sa oporavljenim Lionelom Mesijem sutra gostuju u bučnom Glazgovu ekipi Seltika sa ciljem da zadrže čelnu poziciju C grupe Lige šampiona, ali i da se vrate na pobednički kolosek.

Katalonci su bez pobede u poslednjim mečevima u Ligi šampiona (Mančester Siti 1:3) i Primeri (Malaga 0:0), pa im je vruć stadion Seltik parka prava prilika da se isprave, posebno zbog povratka Argentinca.

Upravo prepune tribine biće jedan od aduta prvaka Škotske, a u huk navijača do iznenađenja uzda se i menadžer Brendan Rodžers.

"Barselona zna koliko je teško igrati u Glazgovu. Moramo da budemo agresivni, svesni smo da protivnik ima fudbalere možda najbolje i u istoriji, ali verujem da možemo da se nosimo sa njima. Osećam da možemo da pobedimo", rekao je Rodžers.

Verovatno svima iz Seltika je još uvek u glavi onaj veliki trijumf iz 2012. godine nad Barselonom u Glazgovu 2:1, u meču u kojem su gosti dominirali sa ogromnim posedom lopte i šutevima, ali su Škoti iz tri udarca postigli dva gola i napravili senzaciju.

U drugom duelu iste grupe, Mančester Siti sa Aleksandrom Kolarovim putuje u Menhengladbah na utakmicu sa Borusijom, gde ga ne čeka nimalo naivan zadatak, ali imperativ pobede visi mu nad glavom ako želi da nastavi poteru za Barselonom.

Nemci, i da nemaju rezultatski značaj, igrali bi maksimalno, a kamoli kada je ulog treća pozicija i mesto u Ligi Evrope.

Derbi runde igra se u Londonu između Arsenala i Pari Sen Žermena, gde će pasti odluka o najboljem u A grupi.

Ekipi Arsena Vengera dozlogrdilo je da poslednjih šest godina ispada u osmini finala najjačeg takmičenja jer grupnu fazu završava na drugoj poziciji i dobija znatno jače rivale, pa je sada idealna šansa da to izbegne.

Možda najzamršenija situacija je u B grupi jer Benfika, Napoli i Bešiktaš jure osminu finala Lige šampiona.

Istanbul je na nogama jer Bešiktašu, srpskog fudbalera Duška Tošića, dolazi Benfika u meču koji bi mogao da odluči mnogo toga, dok Napoli jednostavno mora da slavi pod Vezuvom protiv kijevskog Dinama.

Madridski Atletiko i Bajern iz Minhena, takođe, moraju da opravdaju uloge favorita, ali nešto se pitaju PSV i Rostov.

Parovi 5. kola

E grupa: CSKA Moskva – Bajer Leverkuzen (18.30), Monako – Totenhem (20.45).

Tabela: Monako 8, Bajer Leverkuzen 6, Totenhem 4, CSKA 2.

F grupa: Borusija Dortmund – Legija (20.45), Sporting – Real Madrid (20.45).

Tabela: Borusija 10, Real Madrid 8, Sporting 3, Legija 1.

G grupa: Kopenhagen – Porto (20.45), Lester – Klub Briž (20.45).

Tabela: Lester 10, Porto 7, Kopenhagen 5, Klub Briž 0.

H grupa: Dinamo Zagreb – Lion (20.45), Sevilja – Juventus (20.45).

Sreda:

A grupa: Arsenal – Pari Sen Žermen, Ludogorec – Bazel.

Tabela: Arsenal 10, PSŽ 10, Bazel 1, Ludogorec 1.

B grupa: Napoli – Dinamo Kijev, Bešiktaš – Benfika.

Tabela: Benfika 7, Napoli 7, Bešiktaš 6, Dinamo 1.

C grupa: Borusija Menhengladbah – Mančester Siti, Seltik – Barselona.

Tabela: Barselona 9, Mančester Siti 7, Borusija 4, Seltik 2.

D grupa: Atletiko Madrid – PSV, Rostov – Bajern Minhen.

Tabela: Atletiko 12, Bajern 9, Rostov 1, PSV.

Duel u Istanbulu između Bešiktaša i Benfike sutra počinje od 18.45, dok se preostalih sedam utakmica igra u terminu od 20.45.

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter