Izvor:
23.11.2016 u 16:06
0

OBORILI REKORD: U istorijskom rezultatu Lige šampiona učestvovali srpski fudbaleri!

Fudbaleri Belorusije iz Dortmunda i Legije ušli su večeras u istoriju Lige šampiona, pošto su u utakmici koju je nemački tim dobio 8:4 postavili novi rekord po broju golova na jednom meču u istoriji elitnog takmičenja.

Dosadašnji rekord iznosio je 11 golova, na utakmici iz 20003. godine, kada je Monako bio bolji od Deportiva iz La Korunje 8:3.

Marko Rojs postigao je tri, Sinđi Kagava dva, a po jednom su se u strelce upisali Nuri Sahin, Osman Dembele i Feliks Paslak, dok je sa druge strane Aleksandar Prijović, srbin sa vajcarskim paso[em postigao dva, Mihal Kuharčik i Nemanja Nikolić po jedan gol, dok je Miroslav Radović imao dve asistencije.

U drugom meču F grupe Real je slavio u Lisabonu protiv Sportinga 2:1, teoretski obezbedio prolaz, ali će protiv Dortmunda u poslednjem kolu odlučiti ko će biti prvi u grupi.

U E grupi plasman u osmini finala osigurali su Monako, kao prvi, posle pobede protiv Totenhema 2:1 i Bajer Leverkuzen nakon remija u Moskvi protiv CSKA 1:1,

U grupi G Lester je pobedom protiv Briža 2:1 obezbedio prvo mesto, a Kopenhagen i Porto (sudio Milorad Mažić) su remizirali 0:0, U poslednjem kolu Portugalci, koji imaju dva boda više od Danaca, dočekuju Lester, dok Kopenhagen gostuje Brižu.

Konačno, u H grupi, Juventus je pobedom u Sevilji 3:1 obezbedio prolaz, a Lion će nakon pobede protiv Dinama u Zagrebu 1:0 imati priliku da u poslednjem kolu pobedi klub iz Andaluzije sa dva razlike i prođe među 16 najboljih.

Tanjug
Foto:bvb.de

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter