Izvor:
23.11.2016 u 22:29
0

NESTAO FUDBALER: Igraču standardnog Superligaša izgubio se svaki trag posle meča protiv Partizana!

Od utakmice Partizan-Novi Pazar treninzi plavo-belih protiču bez Anida Travančića. Kontroverznog fudbalera iz Tešnja, tadašni trener Zoran Govedarica, „izvukao” je sa terena tri minuta pre kraja prvog poluvremena te utakmice nezdovoljan njegovim odnosom prema igri.

Travančić je odmah po izlasku sa terena negodovao zbog takve trenerove odluke, a na kasnije pitanje, kako tumači Govedaričin potez, kratko je prozborio:

– Nemam komentar.

Trener Novog Pazara, u neodređenom mandatu, Izet LJajić nema ništa novo da kaže o ovom slučaju:

– Do mene nisu stigle nikakve informacije o Travančiću. Ne znam gde se nalazi, a koliko znam nije se javljao ni saigračima. Poslednji put sam ga video posle utakmice s Partizanom. Od tada mu se gubi svaki trag. On je predmet klupskih organa, ne moj – jasan je LJajić.

Anid Travančić je u Novi Pazar stigao letos na pompezan način i sa oreolom igrača za koga je u eri trenera Sa Pinta interesovanje pokazala i Crvena zvezda, u kojoj je izvesno vreme proveo na probi.

Nekadašnji reprezentativac svih mlađih selekcija Bosne i Hercegovine, sa Novim Pazarom, nije prošao pripreme, pa i pored toga je u uvodnim kolima nagovestio da bi mogao da bude veliko pojačanje.

Postigao je dva prelepa gola u iznenađujućoj pobedi Pazaraca na gostovanju Spartak Ždrepčevoj krvi i jedan više nego efektan u porazu od Crvene zvezde, savladavši Kahrimana, u trku, udarcem iz kolena sa preko 20 metara.

Publika na Gradskom stadionu nikada nije pokazivala ravnodušnost prema Travančiću. Ne postoji niko ko mu je osporavao veliko fudbalsko znanje, njegova tehnika omamljivala je one koji u fudbalu, pre svega, cene prefinjene poteze.

Problem je što ih nije bilo u kontinuitetu i što se često dešavalo da je na terenu, ali ne i u igri. Skoro svi treneri su mu zamerali da ima igru samo u jednom pravcu. Pohvalno su se izražavali po pitanju njegovih ofanzivnih svojstava i stavljali ogromne primedbe na kretanje i igru u fazi odbrane.

Travančić je više puta izjavljivao da bi mnogo više pružao da je stil igre Novog Pazara ofanzivan, a ne defanzivan. Znao je da kaže kako se napadači previše troše u odbrambenim zadacima, pa kad je potrebno najviše snage za „juriš” na protivnički gol, ona nedostaje, jer je nepotrebno izgubljena u drugim fazama igre.

Sportskižurnal

Foto. Facebook/FC Novi Pazar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter