Izvor:
29.11.2016 u 00:47
0

NE MOŽE VIŠE DA SEDI NA KLUPI: Luka Jović našao novi klub!

Mladi napadač u januaru napušta Benfiku, poznata i sledeća destinacija.

Godinu dana posle dolaska u Benfiku, talentovani srpski napadač Luka Jović će napustiti tabor lisabonskih Orlova. Makar privremeno.

Prema infromacijama iz Portugalije, Jović će u januaru biti pozajmljen prvoligašu Vitoriji iz Setubala do kraja sezone.

Oktako je zimus doašo u zabor Benfike, Jović nije uspeo da se izbori za minutažu. Doduše, to nije ni bilo realno očekivanje s obzirom da je dvostruki prvak Evrope pazario nekadašnjeg napadača Crvene zvezde kao pojačanje za perspektivu.

Od dolaska u Benfiku, Jović je odigrao samo jedan prvenstveni meč za popularne Orlove, kada je debitovao i upisao šest minuta u duelu protiv Boaviste. Dobio je i šansu sa klupe u duelu protiv Bajerna u Ligi šampiona kada je ušao u finišu meča.

Trenirao je sa prvim timom, ali veći deo prethodne sezone je igrao za B tim Orlova zajedno sa zemljakom Šaponjićem. U poslednjih godinu dana je odigrao 12 utakmica u drugoligaškom karavanu za rezervni tim Orlova i postigao dva gola.

Takva situacija ne odgovara ni njemu, a ni klubu, pa je pronađeno rešenje da ga Benfika pozajmi nekom prvoligašu u kojem bi dobio minutažu u jačoj konkurenciji. Portugalski mediji javaljaju da je postignut dogovor sa Vitorijom iz Setubala i da će jović od 1. januara zadužiti opremu prvoligaša koji se trenutno nalazi na 10. mestu portugalske Primeire.

Podsetimo, jović je sa 16 godina debitovao za Crvenu zvezdu u domaćem šampionatu, proveo je dve i po sezone u prvom timu i potom prešao u Benfiku. Ima 18 godina i član je omladinske reprezentacije Srbije koju predvodi Nenad Lalatović.

Izvor: Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter