19°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: HappyBSC

VEST BOMBA! Maradonu čeka klupa najjače evropske reprezentacije!

Kandidat za predsednika španskog saveza Antonio Tores je objavio da ima dogovor sa Dijegom Maradonom.

Naime, ako ovaj bivši sudija i igrač uspe da prvo izbori kandidaturu, a onda i pobedi, Maradona bi na klupi zamenio Luisa Enrikea i vodio "Crvenu furiju" u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Tores je pregovarao i postigao dogovor sa Robertom Trotom, Maradoninim zastupnikom koji je i sam svojevremeno bio reprezentativac Argentine, kao i advokatom Matijasom Morlom koji vodi poslove slavnog Argentinca. Tores je obrazložio svoju odluku rečima da je Maradona najbolji igrač svih vremena, da najbolje i kao trener poznaje fudbal.

Inače Tores je bio i kandidat za predsednika katalonskog saveza pre dve godine, objavio je kandidaturu, izazvaće Luisa Rubijalesa, a Iker Kasiljas koji je bio glavni favorit je odustao. Da bi se kandidovao Tores treba da prikupi ukupno 15 odsto glasova u skupštini saveza, odnosno potpise ukupno 21 od 140 članova ovog tela.

Maradona je 2010. bio selektor Argentine, prošao je neslavno, dobio lekciju od Nemačke, sada sedi na klupi argentinskog prvoligaša Gimnasije La Plate, a vodio je Al Vasl u Emiratima, kao i meksičkog drugoligaša Dorados iz Sinaloe.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar