Izvor:
06.02.2017 u 21:53
0

Nova pobeda crveno-belih: Zvezda bolja od Arisa, Boaći ponovo strelac!

Crveno-beli promašili veliki broj šansi, ali su ipak u tri navrata uspeli da zatresu mrežu kiparskog prvoligaša – 3:1.

Pobeda Crvene zvezde i na trećem meču na Kipru, protv najkvalitetnijeg rivala do sada, Arisa iz Limasola (3:1), ali pre svega meč koji je polako počeo da kristališe situaciju kada su u pitanju igrači koji će izneti najveći deo tereta u prolećnom delu šampionata.

Dileme neće biti na desnom boku, gde su odličnu saradnju pokazali Marko Petković i Nemanja Milić, ali je meč obeležio ubitačni tandem AnđelkovićBoaće. Iskusni levi bek se kod prva dva pogotka crveno-belih našao u ulozi asistenta, što je bio slučaj i protiv Olimpije, dok je odlični golgeter iz Gane u oba navrata to odlično ispratio, baš kao i veliki broj akcija svog tima tokom utakmice. Povratnički debi zabeležio je i Nenad Milijaš, koji je sa desetkom na leđima i kapitentskom trakom na ruci predvodio svoj tim u poslednjih 20 minuta utakmice, u par navrata se oprobao i iz daljine, ali se od njega tek očekuje da postane ključni šraf Zvezdine igre.

Gotovo sve akcije u prvom poluvremenu išle su po desnom boku Crvene zvezde, gde su se odlično dopunjavali pomenuti Petković i snažni Milić. Ipak, u 17. minutu je proradila Zvezdina boljka, a to je prekid igra, pa je Aris iskoristio svoju prvu šansu na utakmici i došao do vođstva.

Ipak, formacija 4-4-2 se u dosadašnjem toku priprema pokazuje kao jedno od potencijalnih rešenja za prolećni deo šampionata. Četvrka u navali Milić, Boaći, Pavkov i Plavšić u nekoliko navrata je delovala izuzetno munjevito, ali je izostala znatno veća efikasnost. U najboljoj šansi na isteku pola časa bio je Milan Pavkov, kojem je loptu na tacni ostavio brzonogi Ričmond Boaći, ali je traljav udarac bivšeg igrača Radničkog prošao za malo pored desne stativa Kiprana, koji su u ovoj utakmici igrali sa igračima koji nisu bili u prvom planu u jučerašnjeem prvenstvenom meču sa Omonijom (2:4).

Ipak, bilo je neverovatno da Zvezda barem jednom ne zatrese mrežu rivala u prvih 45 minuta, a za to je bio najzaslužniji Dušan Anđelković, koji je kao u prvom mandatu u srpskom šampionu protutnjao po levom boku, a onda u pravom trenutku pronašao odlično postavljenog golgetera iz Gane, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu protivnika. Boaćijev gol je bio samo kruna za sve njegove kretnje u prvom delu utakmice, konstantno se nudio igračima, dolazio po loptu, a onda kada je trebalo zatresti mrežu rivala – bio je na pravom mestu.

Pavkov je na poluvremenu ostao na klupi, dok se u njegovoj ulozi, našao Džon Ruiz. Zvezda je dodatno dobila na brzini, a opasnost po gol protivnika još veća, pa se to ubrzo odrazilo na kretanje rezultata. Boaćije u 59. minutu još jednom pokazao golgeterski njuh, dok je u samoj završnici meča Ruiz rešio pitanje pobednika.

Zvezda je utakmicu počela u sastavu: ManojlovićPetković, Luković, Frimpong, AnđelkovićMilić, Le Talek, Donald, PlavšićPavkov, Boaći, dok su završnici utakmice pored Milijaša zaigrali Rendulić, Račić, Milošević, Poletanović, Adžić, Srnić i Vujaklija.

Crvena zvezda će narednu proveru na pripremama imati u petak 13. februara protiv ukrajinske Zirke.

Mozzartsport
Foto: Facebook/ FK Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter