Izvor:
15.02.2017 u 00:19
0

DELIJE ZADALE UDARAC OSIJEKU: Sada su tamo na ćirilici natpisi koji veličaju Zvezdu! (foto)

Natpis "Osijek – nepokoreni grad" osvanuo je precrtan ćirilicom i s oznakama navijača Crvene zvezde, kao i krstom sa četiri slova S.

Navijači Crvene zvezde Delije zadali su još jedan udarac rivalima iz Hrvatske, tačnije u Osijeku.

Grupa Delija prešarala je u ponedeljak natpis "Osijek – nepokoreni grad", tako što je preko njega ćirlicom stavila ime ove navijačke grupe, kao i krst sa četiri slova S.

Hrvatski mediji histerično izveštavaju da se radi o "nezapamćenom vandalizmu", pošto natpis na ogradi stoji još od 18. novembra 1991. godine. Naime, tada je Jugoslovenska narodna armija oslobodila Vukovar od paravojnih formacija Zbora narodne garde i Hrvatskih odbrambenih snaga.

U nastavku toga zida, u susednoj ulici, nalazi se još nekoliko grafita sa ratnom tematikom poput "Sloboda za hrvatske generale" i "Ne ćirilici u Vukovaru", a i oni su takođe prešarani crvenim sprejom s natpisima "Delije" i četiri S.

Zanimljivo, Delije su na grafitu "Ne ćirilicu u Vukovaru" ono "ne" prešarali sa ćiriličnim "da".

Osiječka policija je odmah po primanju poziva izašla na teren i izvršila uviđaj, a kako lokalni mediji izveštavaju tragaju za počiniocima. Zanimljivo je da su odmah saopštenjima reagovali Hrvatska stranka prava (koja baštini tradiciju ustaškog pokreta i Ante Pavelića) kao i mladež Hrvatske demokratske zajednice iz Osijeka.

Na popisu stanovništva 1991. godine u gradu Osijeku živelo je 74.254 Hrvata i 15.985 Srba. Posle rata, 20 godina kasnije u Osijeku, prema popisu iz 2011. godine danas živi nešto manje od 97.000 Hrvata i svega 6.751 Srba.

Za više informacija, ostanite uz happytv.rs.

Kurir
Foto: Youtube/ Printscreen/Slavonska Televizija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter