Izvor:
06.03.2017 u 16:10
0

OTKRIVENA STROGO ČUVANA TAJNA: Piksi krio milione na tajnom računu u Švajcarskoj!

Srpska fudbalska legenda zajedno sa suprugom Snežanom u banci HSBC tokom 2006. i 2007. čuvao dva miliona dolara

Tajne račune u švajcarskom ogranku banke HSBC imaju poznate svetske face, a među njima su srpska fudbalska legenda Dragan Stojković Piksi i njegova supruga Snežana.

Naime, Stojkovići su 2006. i 2007. imali oko dva miliona dolara u toj banci, a račun im je bio otvoren od 27. oktobra 2000. godine.

Na osnovu izveštaja iz banke, čini se da su bili nenametljivi – nema izveštaja da su tražili posebne usluge, niti da su se zbog nečega bunili.

Pored Piksija, tajne račune imali su još vozač Formule 1 Fernando Alonso, manekenka El Mekfirson, fudbaler Dijego Furlan, glumica Džoan Kolins, jordanski kralj Abdulah II, kralj Maroka Abdulah IV, pevač Fil Kolins, šef obaveštajaca Saudijske Arabije princ Bandar, donatori Fondacije Bila Klintona, članovi draguljarske dinastije Svarovski, kao i mnogi drugi. U bazi podataka u koju su novinari Njuzvika Srbija imali uvid nalazi se preko 60.000 dokumenata koji otkrivaju identitet više od 100.000 klijenata banke. Ukupan iznos novca koji je bio pohranjen na računima u razdoblju između 2006. i 2007. veći je od 120 milijardi dolara.

Informacije su procurile u javnosti zahvaljujući kompjuterskom tehničaru iz Italije Ervu Falčaniju, koji je u nekoliko navrata upozoravao na nepravilnosti u radu švajcarske ispostave banke HSBC. Kad je video da niko ne želi da preduzme konkretne mere, on je kopirao podatke o klijentima, pobegao u Francusku i svu dokumentaciju predao vlastima te zemlje.

Zvanični podaci Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara (ICIJ) govore da je 38 osoba povezano sa Srbijom i da je na njihovim računima bilo nešto više od 43 miliona dolara.

Kurir
Foto: Facebook/ Dragan Stojkovic Piksi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter