Izvor:
19.03.2017 u 22:10
0

Lepotica sezone: ZVEZDA OSVOJILA BRDO U SPEKTAKULARNOJ UTAKMICI SA 7 GOLOVA! (video)

Iz Zvezdine dominacije u Čukin – ponos! Iz derbija koji je pretio da to ne bude u hatoičan meč garniran tonom šansi! Iz rutine koja se osećala u prvom poluvremenu u istinski spektakl, verovatno i najbolju utakmicu prvenstva. Blago je reći da su gledaocima na Banovom brdu bile napunjene oči posle 90-minutnog trilera na igralištu Brđana. Čukarički – Crvena zvezda 3:4

Punili su ih Zvezdini Afrikanci, zatim raspoloženi Marko Petković, ali i hrabro srce učenika Nenada Lalatovića… Iz nokdauna Čuka je snagom volje ustala, osetila da za crveno-bele ne igraju vanzemaljci i bila blizu da napravi retko viđen preokret. I to bi bilo zasluženo: pošto je Lalatović njegove učenike koji su ličili na umiljate mace uspeo da transformiše u gladne zveri.

Imao je i Čukarički sjajnog Bogosavca koji je begovima po levoj strani i racionalnom igrom mogao kao lokomotiva da udari Zvezdine šampionske ambicije. Nisu uspeli ni on, ni Lalatović, ni agresivni Ožegović. Posle sedam golova i neviđene drame nebo nad Banovom brdom parao je uzdah olakašnja Zvezdinih navijača.

Pričaće se o ovoj utakmici sigurno u narednih sedam dana, možda i više. Nominalno junaci su Zvezdini Afrikanci – dvostruki strelac Ričmond Boaći i u prvom poluvremenu i lasom neuhvatljivi Gelor Kanga, ali… Srce junaka kucalo je dobrih 60 minuta i u grudima Brđana, sjajnom Miroslavu Bogosavcu, Zvezdinim bekovima Marku Petkoviću i Dušanu Anđelkoviću koji je postavio konačan rezultat. Utakmica, bar po raspletu i preokretima, na nivou najvećih evropskih arena. Za aplauze velikoj većini aktera, bez obzira na brojne individualne greške i taktičke propuste. A toga je bilo u izobilju.

Možda je mnogo toga u igri Crvene zvezde predvideo trener Čukaričkog Nenad Lalatović, osim jedne "sitnice". Pokušao je da snagom i agresivnošću Marka Docića ubije kreaciju Zvezdinog veznog reda. Ispostavilo se da je impovizacija ponekad jači fudbalski adut od taktičke discipline i okova kretanja.

Na pravu nogu se probudio plejmejker Crvene zvezde Gelog Kanga i iz kompletnog ležišta izbacio postavu i vezni red domaćina. Razigrani Gabonac se u prvih 45 minuta fudblskim krasnopisom naklatio na kosti pomenutom Dociću i kreirao sve Zvezdine napade. Odigrao je hitri Afrikanac najbolju partiju od kada je zadužio opremu srpskog šampiona. Esencija "plejmejkerizma" bila je na delu već u devetom minutu. Tada je Kanga na spavanju uhvatio ceo tim Čukaričkog i loptom preko pola terena spojio se golom Ričmonda Boaćija. Za vođstvo Crvene zvezde.

Dok se Čukarički mučio, prevashodno Marko Docić, Zvezda je u afričkim snagama imala kičmu tima. Već mnogo puta apostrofirani Kanga se igrao fudbala i držao fudbalske lekcije Brđanima, ponovo je u u poslednjoj liniji tima sve laganim kasom stizao Abraham Frimpong. Brđani su posle dva gola i neubedljive igre bili priterani uza zid, ali su lagano počeli da se dižu onog trenutka kada je Zvezda stala.

Mladi Bogosavac je počeo da dobija duele sa pokretljivim Milićem, Nenad Lalatović je izmenom dao preko potrebni pojas za spasavanje Marku Docić pošto ga je afrički lav Gelog Kanga izujedao. Milimatarskim, ali strpljivim boljitkom Čukarički je prvo došao do prvog ozbiljnog šuta ka golu Manojlovića (Bojić), zatim do ravnoteže. Počeo je i Nenad Lalatović da ubrizgava energiju timu, pošto je tražio jedanaesterac posle duela Kajevića i Frimponga.

Osećalo se da mogu Brđani da zakuvaju meč i kazne Crvenu zvezdu zbog nedoslednosti da nastavi sa demonstriranjem sile Tako je i bilo. Nesporazum Manojlovića i Anđelkovića kaznio je Bojić, oteo loptu iz nogu iskusnog levog beka koji ga je oborio. Jedanaesterac kao kuća u gol je pretvorio Ognjen Ožegović.

Već tada je odbrana Crvene zvezde počela da pokazuje znakove manjkavosti. Kao da su se uloge promenile, pa je pogodak sa bele tačke u utakmicu vratio Ognjena Ožegovića. Ono što je bio Kanga u prvom nekadašnji napadač crveno-belih je bio u drugom poluvremenu. Vratio se meč na početak u 48.minutu kada je pogodio Kajević.

Bio je to signal za stručne štabove oba tima da se igra do golih kraljeva. Sve je vrcalo od borbe bez garda. Javljali su se sa jedne strane Petković (asistirao Boaćiju) za novo vođstvo, odnosno Bogosavac sa druge strane. Poremeće linije Zvezdinog tima savršeno je "pipao bivši levi bek Partizana, kao besan gazio po levoj stran. Bio je personifikacija Laltovićeve beskrajne energije koja je bila oličena i savršenim izmenama. Kada se očekivalo da Zvezda stavi tačku proradili su aduti sa klupe domaćina. Centirao je Saša Jovanović, a Jevtić sjajnom dijagonalom pogodio dalji ugao….

Visila je Crvena zvezdasa vrha Banovog brda, ali je u bezglavoj igri bez mozga uspela da uhvati šampionsku slamku. Jaku debelu slamku. Tragičar prvog poluvremena Dušan Anđelković našao se na pravom mestu posle odličnog zagrađivanja Boaći… Tačka na derbi, tačka na sjajan meč.

ČUKARIČKI – CRVENA ZVEZDA 3:4 (1:2)
/Ožegović 44 pen, Kajević 48, Jevtić 67 – Boaći 8, 54, Luković 16 pen, Anđelković 83/

Stadion: Čukaričkog;
Sudija: Milorad Mažić

ČUKARIČKI (4-1-4-1): Petrić – P. Jovanović, Lagator, Mašović, Bogosavac – Docić (od 33. Srnić) – Bojić, Zorić (od 63. Jovanović), Kajević, Obradović (od 52. Jevtić)– Ožegović. Klupa: Pajović, D. Srnić, Matić, Kopitović, Jovanović, Jevtić, Šarić;

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović – Petković, Frimpong, Al. Luković, Anđelković – Le Talek, Donald – Milić (od 60. Srnić), Kanga (od 77. Vujaklija) , Plavšić (od 77. Ristić) – Boaći. Klupa: Supić, Milijaš, S. Srnić, Vujaklija, Ristić, Sikimić, Poletanović.

SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak:
Novi Pazar – Radnik 1:0 (0:0)
/Krstić 52/

Subota:
Spartak – Borac 1:0 (0:0)
/Mudrinski 49/

Bačka – Radnički Niš 1:2 (0:1)
/Luković 49 – Kojić 14, Arsić 84/

Rad – Napredak 0:1 (0:0)
/Vukanović 72/

Javor – Metalac 1:0 (0:0)

Partizan – Voždovac 4:0 (2:0)
/Đurđević 9, 62 pen, Leonardo 43, Milenković 53/

Nedelja:
Čukarički – C. Zvezda 3:4 (1:2)
/Ožegović 43 penal, Kajević 47, Jevtić 67 – Boaći 8, 54, Luković 16 penal, Anđelković 83/

17.00: Vojvodina – Mladost

Mozzartsport
Foto: Instagram/printscreen/mrredstarbelgrade

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter