Izvor:
28.03.2017 u 16:35
0

KONAČNA ODLUKA: Partizan učestvuje u Evropi!

Fudbaleri Partizana moći će nesmetano da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, konačna je odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani.

Kako se navodi u rešenju, Partizan je 13. decembra 2016. bio suspendovan iz evro-kupova od strane UEFA, uz tvrdnju da nije poštovao pravila Finansijskog fer pleja koja je odredila evropska kuća fudbala, a zbog navodnog izbegavanja plaćanja poreza u Srbiji.

Ipak, pred Sudom u Lozani je, u postupku koji je potom pokrenut, utvrđeno da beogradski crno-beli imaju legalno utvrđen reprogram dugovanja po pomenutom pitanju, te da je to sasvim dovoljan osnov da se suspenzija ukine.

Kako se navodi u konačnom rešenju, Partizan može da nastupi u evro-kupovima, pod uslovom da klub iz Humske redovno servisira svoje obaveze predviđene reprogramom plaćanja poreskih dugovanja.

"Imajući u vidu da je FK Partizan ispunio uslove zbog kojih je prvobitna kazna bila izrečena, sada možemo da potvrdimo da je pomenutom klubu dozvoljeno da učestvuje u predstojećim takmičenjima UEFA", navodi se u odluci Suda za sportsku arbitražu u Lozani.

Fudbaleri Partizana trenutno su drugi u prvenstvu Srbije, na mestu koje vodi u Ligu Evrope, a za vodećom Crvenom zvezdom zaostajaju šest bodova, tri kola pre kraja prve faze prvenstva. Potom će se bodovi prepoloviti, a osam najboljih klubova će se kroz sedam novih kola nadmetati za pozicije koje vode na evro-scenu. Prvka će ići u kvalifikacije za Ligu šampiona, a drugoplasirani i trećeplasiran tim će se boriti za mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

Foto: Fudbalski klub Partizan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter