Izvor:
06.04.2017 u 16:20
0

LIVERPUL OTIMAO MLADE FUDBALERE: Kažnjen sa 100 hiljada funti i trogodišnjom uslovnom kaznom!

Fudbalski klub Liverpul kažnjen je sa 100.000 funti i zabranom od dve godine potpisivanja ugovora s mladim igračima iz drugih klubova.

Liverpul je kažnjen zato što je u septembru probao da dovede 12-godišnjeg polaznika Stoukove fudbalske akademije, preneo je BBC.

Liverpul sada neće moći da dovodi nijednog igrača koji je registrovan za neku akademiju klubova iz Premijer lige i sistema EFL (drugi, treći i četvrti rang takmičenja) u prethodnih 18 meseci. Druga godina suspenzije biće trogodišnja uslovna kazna.

Liverpul je u septembru probao da registruje igrača iz Stoukove akademije, a ugovorena je i kompenzacija, ali je Odbor Premijer lige odbio da prihvati taj zahtev.


Naknadna istraga je utvrdila da je Liverpul razgovarao s dečakom i njegovom porodicom pre nego što to pravila dozvoljavaju, kao i da je njemu i njegovoj porodici platio da gleda utakmice na Enfildu.

Liverpul je takodje ponudio da plati dečakovu školarinu, koju je do tada plaćao Stouk, ali to je bilo kršenje novih pravila, koja nalažu da se takve stvari mogu nuditi samo ako mogu da se primene i na sve mlade u akademiji kluba, što ovde nije bio slučaj.

Pravila Premijer lige zabranjuju nudjenje bilo kakvog podsticaja da bi se ohrabrio prelazak iz kluba u klub.

Liverpul je priznao da je kršio pravila.

Izvor: B92
Foto: Twitter/sportske

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter