Izvor:
05.05.2017 u 13:25
0

TUGA UMESTO ROMANTIKE: OFK BEOGRAD ispao čak u treću ligu!

Nekadašnji standardni superligaš i osvajač nacionalnih kupova doživljava najteži period od osnivanja 1911. godine

Nekadašnji polufinalista Kupa evropskih kupova OFK Beograd ispao je iz Druge lige porazom od Mačve i sada malobrojni poštovaoci „romantike“ na Karaburmi postavljaju opravdano pitanje da li se može zaustaviti dalje propadanje.

Zvezdan Terzić je za zagrižene ofkovce glavni krivac što klub tone sve dublje iz godine u godinu, kao da je sa sobom na Marakanu poneo čarobnu formulu za opstajanje. Aktuelni direktor Zvezde u razgovoru za Kurir kaže da se u njegovo vreme, 2014. godine, još igrala Superliga na Karaburmi.

Žao mi je OFK Beograda, to je klub u kojem sam proveo 27 godina i naravno da sam emotivno vezan za njega. Iz kluba sam otišao 2014. godine, kada su još bili u Superligi. Zbog velikih obaveza u Crvenoj zvezdi nisam mogao da im pomažem. Već dugo ne odlazim na stadion, jer sam hteo da pošaljem jasnu poruku ljudima u klubu da OFK mora da se organizuje drugačije, sa novim ljudima i da živi bez Zvezdana Terzića, a klub je dugo bio naslonjen samo na mene. Nije strašno ispasti iz lige, mnogi slavni klubovi su ispadali u treći rang. Strašno bi bilo ne učiniti maksimalne napore da se OFK Beograd vrati u elitu – rekao je Zvezdan Terzić.

Legendarni igrač „romantičara“ Spasoje Paja Samardžić, koji je sa Slobodanom Santračem i Josipom Skoblarom vodio OFK Beograd 1963. godine do polufinala Kupa osvajača kupova i meča sa Totenhemom, smatra da se godinama dosta toga negativnog nakupilo u klubu, pa ga trenutno teško stanje i ne iznenađuje.

Ne idem na stadion već 20 godina, kada smo mi, zaslužni igrači, sklonjeni, a klub su preuzeli ljudi koji danas nisu među živima, pa ih neću ni pominjati. Nijedan klub ne živi od svoje delatnosti, već im se opstanak sveo na prosjačenje i traženje novca od Vlade Srbije. Moralo je tako da se završi, jer su o profesionalnom klubu brinuli amateri, društveno-politički radnici, kojima je jedino bilo važno da trguju u svom interesu – rekao je Samardžić i tom prilikom pomenuo Terzića:

Terzić nije bio igrač, već poluigrač. Nije znao ni da uštopuje loptu, ni da je šutne. Zna se dobro kako su kadrovi iz Bačke Topole napredovali u klubu.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Mondo Sport

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter