Izvor:
02.06.2016 u 17:00
0

BENZEMA OŠTRO NA SELEKTORA: Dešan je popustio pred rasistima!

Francuski fudbaler Karim Benzema ocenio je danas da je selektor reprezentacije Didije Dešan podlegao pritisku "rasističkog dela Francuske" i dodao da ne postoji valjan razlog što je izostavljen sa spiska igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo.

– Dešan je popustio pod pritiskom rasističkog dela Francuske. Znamo da taj deo nije mali i on je sigurno svestan da su desničarske partije dobro prošle na poslednjim izborima. Ne znam da li je ovo isključivo njegova odluka. Oduvek smo imali dobar odnos – rekao je Benzema.

Karim Benzema neće igrati na Evropskom prvenstvu, jer je od jeseni pod istragom pošto je navodno intimnim snimkom pokušao da ucenjuje saigrača iz reprezentacije Matjea Valbuenu. Fudbalski savez Francuske je zbog toga suspendovao ovog 28-godišnjeg napadača.

– Imao sam dobru sezonu, osvojio Ligu šampiona, zauzeo drugo mesto s Realom u prvenstvu, nema razloga da ne igram na prvenstvu Evrope. Ovo je nešto drugo… Ukoliko je u pitanju suđenje za 'slučaj Valbuena', nisam ni osuđen zato što nisam kriv. Moramo da sačekamo da vidimo šta će biti – kazao je Benzema.

Dešana je prethodno za rasizam optužio i nekadašnji fudbaler Erik Kantona, koji je rekao da je selektor Francuske imao motiv da po svaku cenu izostavi Benzemu i Hatema ben Arfu sa spiska igrača za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Državni sekretar u Ministarstvu sporta Francuske Tjeri Brajar kritikovao je danas na tviteru izjavu Benzeme.

– Njegove uvrede su neopravdane i neprihvatljive. Puna podrška Fudbalskom savezu Francuske i Didijeu Dešanu – napisao je Brajar.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj održaće se od 10. juna do 10. jula.

Izvor: Beta
Foto: Facebook/Karim Benzema

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter