Izvor:
11.05.2017 u 18:51
0

REMONT NA „MARAKANI“: Zvezda menja ceo tim, siguro ostaju ova dvojica!

Biće burno na stadionu Crvene zvezde… Sedmorica fudbalera crveno-belih na leto dobijaju čiste papire, još toliko njih će biti prodato jer su u poslednjoj godini ugovora i ovo je poslednja prilika da se na njima zaradi, a sigurno ostaju samo Boaći i Frimpong. Nepoznanice su Manojlović i Plavšić.

Crvena zvezda trenutno jeste u rasulu, ali bi na “Marakani” pravi haos mogao da nastane tek od 28. maja, kada se nakon finala Kupa i zvanično spusti zavesa na tekuću sezonu. Zbog potpunog odsustva bilo kakve strategije u eri Miodraga Božovića, odnosno činjenice da se u tom periodu tim sklapao pomoću štapa i kanapa, a dovodili po pravilu istrošeni i sumnjivi stranci, rukovodstvo Zvezde došlo je u situaciju da će ovog leta ostati gotovo bez celog tima!

No, krenimo redom, od odbrane, koja će doživeti gotovo kompletnu rekonstrukciju. Naime, iz cele zadnje linije “preživeće” samo Abraham Frimpong, koji je “blindiran” do leta 2019. Svi ostali su na izlaznim vratima. Bekovima Petkoviću i Anđelkoviću ističu ugovori, a ista situacija je i s kapitenom Lukovićem. Istina, timu će biti priključen mladi Srđan Rakić, ali za napad na titulu, pa i (kratki) izlet u Evropu, aktuelni šampion će morati da dovede minimum dva, a možda i tri štopera, a potom i dva beka. Neozbiljno? I te kako! Ali to su posledice loših ideja i nedostatka vizije bivšeg trenera.

Vezni red – ista priča! Trio Donalad – Le Talek – Kanga ulazi u poslednju godinu ugovora i ovo leto je poslednja prilika da se na njima išta zaradi i popuni rupa u praznoj kasi. Prva dvojica su u Beogradu već dve godine, ove sezone igraju ispod proseka i već su se zasitili cele priče, a Gabonac ni igrama ni ponašanjem nikoga nije ubedio da treba da ostane. Za njega već postoje ponude i mnogo je realnije da će i on dići sidro nego ostati.

Ali tu nije kraj. Poletanoviću, recimo, ističe pozajmica iz Genta, a 800.000 evra za otkup njegovog ugovora deluju kao naučna fantastika. Dalje, Andrija Luković sam želi da ide jer nije dobio šansu, a Mihajlo Ristić je na korak od Espanjola. Univerzalni vezista je još zimus viđen kao bivši, iako je pod ugovorom do 2020. Zov miliona sa Iberijskog poluostrva je ipak prejak za ovo rukovodstvo da bi se ta ponuda tek tako odbila… Sigurno zasad u vezi deluju samo mladi Račić i Adžić.

Na kraju, i napad će pretrpeti određene izmene. Boaći ima ugovor i sigurno ostaje. Nešto veću šansu bi mogao da dobije mladi Vanja Vučićević, kao i Vujaklija, pa možda i Pavkov, čijih će šest minuta u ovoj sezoni Zvezdu koštati 300.000 evra (!), dok Sikimić i Orlandić sigurno odlaze jer im ističu ugovori.

Jasno je – na “Marakani” će ovog leta morati da dovedu bar 10 igrača! Plus najmanje jednog golmana, a možda čak i dva ako za 21-godišnjeg Manojlovića stigne ponuda koja ne može da se odbije (Supiću i Kahrimanu istekli ugovori). Čeka nas burno leto u Ljutice Bogdana…

ZVEZDA NA KRAJU SEZONE

SIGURNO IDU (ISTIČE IM UGOVOR)

Aleksandar Luković

Marko Poletanović kraj pozajmice

Dušan Anđelković

Marko Petković

Predrag Sikimić

Predrag Sikimić

Petar Orlandić

Nemanja Supić

VEROVATNO IDU (POSLEDNJA GODINA UGOVORA)

Damijan le Talek nije pokazao ništa

Mičel Donald dve godine je već tu

G. Kanga poslednja šansa za zaradu

Damir Kahriman već otišao

ŽELE DA IDU

Mihajlo Ristić Espanjol? Želi da ide

Andrija Luković nije dobio šansu

NEIZVESNI

Filip Manojlović zavisi od ponuda

Slavoljub Srnić u drugom planu

Džon Ruiz potpuni promašaj

S. Plavšić poslednja šansa za zaradu, hoće ga Seltik

N. Milijaš opcija za još godinu dana

SIGURNO OSTAJU

Abraham Frimpong

Ričmond Boaći

Uroš Račić

Luka Adžić

Nemanja Milić

Vanja Vučićević

Milan Pavkov

Srđan Vujaklija

Misterije Ruiz, Plavšić i Srnić

Trenutno je s trojicom igrača potpuno neizvesna situacija. Možda i najveća misterija je Džon Ruiz, koji ima ugovor do 2019. godine, ali Kostarikanac nikoga nije ubedio da treba da ostane. Takođe, nepoznato je i šta u Zvezdi planiraju sa Srnićem, koji je ove polusezone potpuno u drugom planu, ali i sa Srđanom Plavšićem, koji je s druge strane jedan od najboljih igrača u timu. Međutim, i njemu ističe ugovor na leto 2018. i ovo je poslednja šansa da se na njemu pristojno zaradi. Pominje se Seltik i cifra od dva miliona evra.

Izvor: Blic
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter