Izvor:
09.06.2017 u 01:15
0

VELIKA ČISTKA U ZVEZDI: Ovi fudbalerI sigurno napuštaju Marakanu!

Prozivka Crvene zvezde zakazana je za petak, 9. juna na Marakani, kada će se novom treneru Vladanu Milojeviću javiti fudbaleri koji su protekle sezone branili boje ekipe, koja nije uspela da odbrani titulu osvojenu prošle godine.

Pošto je prethodna sezona bila rezultatski neuspešna za Zvezdu, očekivano je da dođe do određenih rezova i promene igračkog kadra. Jedan novi fudbaler je već došao, a očekuju se uskoro i novo pojačanja.

Takođe, mnogi igrači će i napustiti tim ovog leta. Kako Telegraf saznaje, sasvim je sigurno da u timu Zvezde naredne sezone neće biti Aleksandra Lukovića, Predraga Sikimića, Nemanje Supića, Marka Poletanovića, Petra Orlandića, a verovatno i Marka Petkovića. Većini njih ističe ugovor i neće im se produžavati.Lukovića su mnogi navijači okarakterisali kao najslabiju kariku u odbrani, jer je drastično izgubio na brzini usled godina i brojnih povreda. Predrag Sikimić je u prvom delu sezone bio jedan od najboljih strelaca ekipe uz Huga Vieiru, ali u drugom delu sezone nije dobijao pravu minutažu posle dolaska Ričmonda Boaćija. Protekle sezone je postigao 7 golova i sve je dao u jesenjem delu sezone.

Takođe, klub napušta i Marko Poletanović, kome je istekla pozajmica, a Zvezda ga neće otkupljivati od Genta (otkupna klauzula je 650.000 evra). Ugovor ističe još Dušanu Anđelkoviću, ali će mu Zvezda ponuditi produžetak saradnje, usled dobrih igara prethodne sezone, gde je bio jedan od najboljih igrača ekipe, uz 5 postignutih golova i 8 asistencija.

Petar Orlandić će takođe otići iz kluba. On tokom prolećne sezone nije bio u planovima ni Miodraga Božovića ni Boška Đurovskog, a još tokom zime su čelnici Zvezde pokušali da mu pronađu klub. Ugovor mu ističe na zimu, pa je svakako i za njega bolje da pronađe novi klub, umesto da faktički godinu dana provede na klupi ili tribinama.

Ugovor ističe i Marku Petkoviću, koji je u nekoliko navrata produžavao ugovor, kako klub ne bi ostavio bez obeštećenja, iako je imao unosnije ponude. Protekle sezone je odigrao jednu od najboljih sezona, ali će i on najverovatnije napustiti klub. Kao njegova zamena figuriše Zvezdino dete Filip Stojković, koji je za Telegraf pričao o povratku na Marakanu.

Osim pomenutih 5 fudbalera, koji sasvim sigurno odlaze sa Marakane, i svi stranci su na prodaju ukoliko dođe adekvatna ponuda. Izuzetak je Boaći, koga Zvezda želi da zadrži, ali se situacija iskomplikovala usled toga što je njegov matični klub Latina bankrotirao i sada je slobodan u izboru nove sredine.

Svakako, mnoge odgovore na ova pitanja dobićemo već u petak od 11 časova, kada je zakazana prva prozivka Vladana Milojevića i njegovo obraćanje o planovima u Zvezdi za sezonu 2017/18.

Telegraf
Foto: crvenazvezdafk.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter