Izvor:
09.06.2017 u 20:31
0

PROZIVKA FUDBALERA CRVENE ZVEZDE: Terzić ima još jedan cilj osim titule, klub računa na sve strance! (FOTO)

Crvena zvezda danas zvanično počinje pripreme za početak sezone 2017/18!

Novi trener Vladan Milojević ne može da računa na veliki broj prvotimaca prvog dana okupljanja. Nekolicina igrača je sa mladom reprezentacijom na EP, stranci imaju nekolio dana više odmora, a očekuje se veliki broj mlađih igrača.

Podsetimo, ekipa 12. juna kreće na Zlatibor gde će boraviti do 24. juna. Tokom tog perioda planirano je odigravanje dva meča, a sezona počinje 29. juna utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Zvezdan Terzić, direktor kluba, rekao je da Zvezda mora da se vrati afirmaciji mladih igrača.

Glavni cilj uvek mora biti osvajanje titule. Ove godine čemo imati još jedan prioritetni, a to je afirmacija igrača iz omladinske škole, jer to smo malo ispustiliti u prošloj sezoni, a to se mora popraviti. Evropsko tržište je takvo da prepoznaje vrednost mladih igrača, naša liga mora da bude razvojna. Prethodne dve godine smo doveli najtalentovanije klinice u Srbiji, i stasali da su da odgovore na zahteve prvog tima. Svakom šefu stručnog štaba biće predočena dva cilja. Dva-tri igrača iz omladinske škole moraju imati mesta u prvih 11, i dva-tri igrača na klupi. Verujem u Milojevića i Mrkelu, trener će biti taj koji će odlučiti koji će igrači zaslužiti priliku. To neće biti alibi, mi smo u takvoj situaciji i treba nam takva afirmacija – rekao je Terzić, i najavio odakle će dolaziti pojačanj:

– Crvena zvezda traži pojačanja iz tri grupacije: Superliga, igrači povratnici iz inostranstva i stranci. Znate da je broj stranaca smanjen na 4, sad imamo 5. Štab računa na sve strance, nisu tačne spekulacije da smo neke otpisali. Imamo oformljen tim za start kvalifikacija i svaki igrač je potreban. Šestorici-sedmorici igrača istekli su ugovori, i osim sa Anđelkovićem klub neće produžavati ugovore. To su sve dobri momci, i jednom će imati mesto u Crvenoj zvezdi, verovatno na nekim drugim funkcijama.

Zvezda nema novac da plaća ozbiljnija obeštećenja, neka sitna da. Plaćamo danak nedomaćinskom poslovanju prethodnih rukovodstava – podvukao je Terzić.

Dosadašnjem kapitenu Aleksandru Lukoviću traži se funkcija u klubu, a Skupština kluba će se po Terzićevim rečima održati “verovatno krajem juna”.

Na pitanje da li je na trenera Milojevića stavljen preveliki pritisak, odgovorio je:

– Postavlja se pitanje šta je mlad trener. Milojević je samo četiri godine mlađi od mene, a ja sam za penziju. On ima dovoljnog iskustva, pametan je i obrazovan, stvarno verujem u njega da sprovede u delo sve ciljeve koje je Zvezda postavila.

Vladan Milojević se našao u novoj situaciji.

– Nikada se nisam susretao sa ovako kratkim pripremama, ali biće to sve u redu – rekao je Milojević.

– Potrebno mi je nekoliko dana da upoznam igrače i nadam se da ću imati širu sliku posle prve sedmice priprema. Zvezda ima uvek najviše ciljeve, a mi ćemo pokušati da ih ostvarimo koliko budemo u mogućnosti. Stranci će se priključiti tokom nedelje i možda je i bolje što ih sada nema da bih se upoznao sa ostalim igračima. Stranci će se priključiti tokom nedelje i možda je i bolje što ih sada nema da bih se upoznao sa ostalim igračima. Pripreme će biti na Zlatiboru i tamo ćemo odigrati dva meča. Prvi već sledeće subote, drugi malo pre povratka – objasnio je novi Zvezdin strateg.

Telegraf
Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter