Izvor:
10.06.2017 u 02:25
0

TADIĆ: Imam ogroman motiv da se osvetim Velsu!

Na dva meseca ste me sklonili s terena. Sada imam ogroman motiv i želju da vam se osvetim! Ovo je poruka Dušana Tadića fudbalerima Velsa, koji će u nedelju na megdan "orlovima".

Dugo je Srbija tražila originalnu "desetku" u nacionalnom timu, a mnogi misle da se posle Dragana Piksija Stojkovića nije pojavio igrač takvog kvaliteta i harizme kao što je Tadić. On je u petak slobodno popodne iskoristio za opuštanje u krugu porodice u Novom Sadu, a putem "Novosti" je poslao jasnu poruku "zmajevima", koji u Beograd dolaze iz Kardifa.

– Sećam se vrlo dobro prošlog novembra i našeg remija u Velsu. Bila je to izuzetno teška utakmica, a domaćin motivisan da uzme sva tri boda. Toliko motivisan da je meni već u prvom poluvremenu polomljen nos. Stisnuo sam zube, izdržao do kraja utakmice, i najveća nagrada za sve nas na terenu i za navijače koji su verovali u nas bio je izjednačujući gol Mitrovića koji nam je doneo ogroman bod. Dobro pamtim taj novembar, dobro pamtim njihovu grubu igru, i zato imam ogroman motiv i želju da im se u nedelju uveče sportski i fudbalski osvetim na terenu – kaže Tadić.

Čim se tog novembra vratio u Sautempton počele su komplikacije, a loše vesti su stigle i do Srbije.

– Zbog nekog razloga sam gubio mnogo krvi zbog polomljenog nosa. Lekari su odustali od operacije, a meni se toliko poremetilo gvožđe u krvnoj slici da mi je posle mesec dana pauze zbog preloma nosa trebalo još mesec dana da se vratim u normalan fudbalski život i formu. Sve u svemu, trebalo mi je dva meseca da se vratim poslu od kojeg živim – podseća Tadić.

"Plejmejker" Srbije se potpuno preporodio u reprezentaciji koju sa klupe vodi Slavoljub Muslin. Sa pet golova i sedam asistencija u dosadašnjih pet kola, naša "desetka" uliva ogromnu dozu sigurnosti kada je na terenu. Još kada se na sve dodaju inat i motiv s kojim kreće na goste, sve su šanse da će "zmajevima" crno da se piše u nedelju (20.45), na stadionu "Rajko Mitić".

– Imali smo sedam dana vrlo temeljnih priprema za ovu utakmicu. Selektor Muslin i stručni štab su do detalja spremili duel s Velsom. Naša velika prednost je u tome što je selektor toliko iskusan i što vidi apsolutno sve na treninzima, tako da su greška u Staroj Pazovi bile praktično isključene. Sada je samo ostalo da neko od nas desetorice ispred golmana Stojkovića postigne gol – smeje se Tadić, i u dobrom raspoloženju odlazi na poslednji trening pred utakmicu koja Srbiji može da otvori vrata Mundijala 2018. godine u Rusiji.

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter